Emekli sandığı maaş farkları ne zaman yatacak belli oldu mu? Emekli maaş farkları neden yatmadı? Soruları vatandaşlar tarafından sıkça araştırılıyor. 2020 Aralık ayına ait ve 2020 yıl sonuna ait enflasyon verilerinin TÜİK tarafından açıklanmasının ardından memur ve emekli maaşları belli oldu. Emekli vatandaşların maaşlarına yansıtılacak farkların ne zaman yatacağı konusunda detayları haberimizde derledik. Peki, Emekli maaş farkları neden yatmadı? Emekli maaş farkları ne zaman yatacak 2021? İşte detaylar…

Enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından milyonlarca kişinin Ocak ve Temmuz ayları içinde alacağı maaş zammı belli oldu. Memurların ve emeklilerin 15 Ocak 2021 tarihinden itibaren alacakları maaşlarına yüzde 7.36, oranında zam geldi. Fakat SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına yüzde 8.36 oranında zam yapıldı. Ocak ayı itibarıyla kamuda görevli genel müdür net görev aylığı 14 bin 917 lira olurken, en düşük emekli memur maaşı ise 3 bin 21 liraya yükseldi.

Emekli sandığı maaş farkları ne zaman yatacak belli oldu mu? Emekli maaş farkları neden yatmadı?

Açıklanan enflasyon oranında belirlenen en düşük memur maaşı 2021 yılının ilk ayında, 4 bin 92 liraya yükseldi. En düşük memur emekli aylığı ise 3 bin 21 liraya yükseldi. Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Kararı ile bu yıl için kamu görevlilerinin mali ve sosyal haklarında yapılan artışlar belirlendi.

Bu yıl ocak ayından geçerli olmak üzere kamu görevlileri ile memur emeklilerinin tamamının aylık ve ücretlerinde yüzde 3 artış öngörülmüştü.

2020 yılı ikinci altı aylık döneminde enflasyon yüzde 8,37 gerçekleşti. Gerçekleşen bu enflasyon oranından kaynaklı olarak ilave yüzde 4,33 artış ile birlikte kamu görevlileri ile memur emeklilerinin aylık ve ücretlerinde ocak ayından geçerli olmak üzere toplamda yüzde 7,33 artış yapıldı.

Aynı dönemde SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarında ise yüzde 8,37 artış sağlandı.

Bu artışlar neticesinde 2021 yılı ocak dönemi itibarıyla bazı kamu görevlilerinin net görev aylığı aşağıda tabloda bulunan listedeki gibi sıralandı.

EMEKLİ MAAŞ FARKLARI NE ZAMAN YATACAK 2021?

Maaş hesaplamalarına, bölgesel ödemeler, ek ders ücreti, vekalet ücreti, döner sermaye ödemesi ve yabancı dil tazminatı gibi ödemeler dahil edilmezken, aile ve çocuk yardımı ödeneği dahil edildi. Aile yardımı ödeneği hesabında çalışmayan eş ve 2 çocuk (0-6 yaş grubu ve diğer) esas alındı. Bu hesaplama yaklaşık ücretlerdir.

Devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklileri, zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Ocak’ta alacak. Türkiye’de emekli maaşları; emekli olan vatandaşların emeklilik tarihlerine göre değişkenlik göstermektedir.

Söz konusu emekli maaş farkı ise 15 Ocak’tan sonra maaş alan vatandaşların hesaplarına yansıtılacaktır.

Editör: TE Bilisim