Coronavirus döneminde su tüketiminde artış gözlenirken, yağışların mevsim normallerinin altında seyretmesi de su sıkıntısı endişelerini güneme getiriyor. Vatandaşlar, Barajların doluluk oranı nedir? İstanbul, Ankara ve İzmir’de barajların doluluk oranı nasıl? sorularının yanıtını merak ediyor. Peki, kuraklık ve su sıkıntısı endişelerine neden olan yağış azlığı nedeniyle ürkütücü derecede suyu azalan Barajların doluluk oranı nedir? İstanbul, Ankara ve İzmir’de barajların doluluk oranı hakkında bilinmesi gereken detaylar haberde.

Barajların doluluk oranı nedir? İstanbul, Ankara ve İzmir’de barajların doluluk oranı

Türkiye’nin üç büyük kenti olan İstanbul, Ankara ve İzmir’de barajlardaki su seviyesi alarm vermeye devam ediyor.

İstanbul

İstanbuldaki barajların doluluk oranı İSKİ verilerine göre, %24,76 olarak görünüyor.

Eylül ayı sonları itibariyle İSKİ verilerine göre, baraj dolulukları İstanbul’da son 5 yılın en düşük seviyesine gerileyerek yüzde 37,93’e inmişti. Geçen yıl aynı dönemde bu oran yüzde 49,73’tü.

Ankara

Ankara’da ASKİ’nin verilerine göre, barajlardaki doluluk oranları yüzde 22.63 olarak görülüyor.

Eylül ayı sonunda bu oran 27,75 olarak gerçekleşmişti.

İzmir

İzmir’de ise İZSU’nun verilerine göre muhtelif barajlardaki güncel doluluk oranı yüzde 4 ,le yüzde 45 arasında değişiyor.

28 Eylül verilerine göre, şehrin büyük bölümüne su sağlayan Tahtalı Barajı’ndaki doluluk oranı geçen yıl yüzde 69,3’ken bu yıl yüzde 41,65’e gerilemişti. Bugüğn İtibariyle Tahtalı Barajı doluluk oranı ise, yüzde 35,60 olarak görülüyor.

Editör: TE Bilisim