Pandemi sürecinde zor durumda olan vatandaşlara destek sağlanması amacıyla yapılan Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi (EİKP) ödemeleri devam ediyor. 1000 TL olarak yapılan sosyal destek vatandaşların hesaplarına Ş-EIKP koduyla yatırılıyor. Peki, EİKP ödemesi nedir, kimlere verilir? EİKP ödemesinden kimler nasıl faydalanıyor? Detayları haber içeriğinde bulabilirsiniz…

EİKP ÖDEMESİ NEDİR?

PTT üzerinden Ş-EIKP ödemesi kodu ile yapılan 1.000 TL sosyal yardım pandemi ödemesi, hesaplara otomatik olarak geçiyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca yürütülen, Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında hane başına 1000’er lira desteği içeren 3. faz sosyal destek başvuruları e-Devlet üzerinden doldurulan form aracılığıyla gerçekleştiriliyor. T.C kimlik numarası ile yapılan pandemi sosyal yardım başvuruları birkaç adımlık işlemle tamamlanıyor.

EİKP ÖDEMESİ KİMLERE VERİLİR? BAŞVURU ŞARTLARI…

Pandemi sosyal yardım desteği olarak bilinen 1000 TL yardım için başvurular, E-Devlet girişi ile internet üzerinden kolayca gerçekleştirilebiliyor.

Başvurular, TC Kimlik Numarası’nın son hanesine göre haftanın belirli günlerinde alınıyor.

Başvuran kişinin hanesinde aşağıda belirtilen kapsamlarda yer alan bir maddenin bulunması halinde başvuru değerlendirmeye alınmayacaktır:

-Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen 1000 TL’lik nakdi destekten faydalanmış olanlar,

-5510 sayılı Kanunun 4/a maddesi kapsamındaki kamu işçileri,

-5510 sayılı Kanunun 4/c maddesi kapsamındaki memurlar,

-Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’ndan gelir veya aylık alanlar (emekliler),

-İŞKUR İşsizlik Ödeneğinden faydalananlar,

-İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalananlar

EİKP ÖDEMESİ SONUÇ SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

E-Devlet üzerinden 1000 TL sosyal yardım parası sorgulamak için aşağıdaki bağlantı üzerinden e-Devlet hesabınıza giriş yapın. Daha sonra arama butonu üzerinden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sayfasından “Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama” bölümüne gelin. Daha sonra sorgulamak için butona tıklayın.

Sosyal yardım başvuru sorgulama ekranı da başvuru ekranı ile aynı sayfada yer almaktadır. Dolayısıyla başvurunuzu tamamladıktan sonra detayları başvuru sayfasından görebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim