Kuzey Kore‘nin, Koreler arası bir irtibat bürosu binasını havaya uçurduğu bildirildi.

Güney Kore Birleşme Bakanlığı, havaya uçurulan binanın, Kuzey Kore‘nin sınır kenti Kaesong’da bulunduğunu duyurdu.

Pyonyang yönetimi, daha önce Güney Kore‘deki aktivistlerin Kuzey’e broşür göndermesiyle iki ülke arasında tırmanan geriliminin ardından Seul yönetimini ortak irtibat ofisini kapatmakla tehdit etmişti.

Kuzey Kore’nin havaya uçurduğu ortak irtibat bürosu.

Bazı uzmanlar, Kuzey Kore‘nin, Seul yönetiminin ABD liderliğindeki yaptırımlar nedeniyle ortak ekonomik projeleri sürdürememesinden duyduğu hayal kırıklığını bu şekilde gösterdiğini ifade ediyor.

Kuzey Kore Ordusu, Güney Kore ile yükselen gerilimin ardından sınırındaki Askerden Arındırılmış Bölgeye (DMZ) döneceği tehdidinde de bulunmuştu.

KORELER ARASINDA GERİLİM

Güney Kore‘deki aktivistlerin Kuzey Kore‘ye broşür göndermesiyle çıkan gerilim üzerine Kim Jong-un’ın kız kardeşi Kim Yo Jong, 4 Haziran’da, broşürlerin yer aldığı balonları uçuran ilticacılar için “ana vatanlarına ihanet eden alçaklar”  diyerek “Güney Koreli yetkililer, birtakım mazeretler sunarken bu durumun devam etmesine izin vermeyi sürdürürse ağır bir bedel ödemek zorunda kalacaktır.” ifadesini kullanmıştı.

KİM’DEN SALDIRI TEHDİTİ

Pyongyang yönetimi de 9 Haziran’da, Güney Kore ile tüm sınır ötesi iletişim hatlarını keseceğini duyurmuştu.

Güney Kore‘de, Kuzey sınırında balonla broşür atma, yıllardır aktivistlerin başvurduğu bir yöntem. Kuzey Kore, bu eylemi kendisine yönelik bir saldırı olarak değerlendiriyor.

Editör: TE Bilisim