Zengin Balkan mutfağının sevilen tatlarından Mişöriz (Arnavut Pilavı) tarifi, sıkça araştırılan tarifler arasında yer almakta. Bugün de Balkanlardan mutfağımıza gelen ve yediden yetmişe beğeniyle tüketilen Mişöriz (Arnavut Pilavı) tarifi yapılışına yazımızda yer veriyoruz. Misafir sofralarınızda zevkle sunabileceğiniz bu özel tarifimizle Bugün ne pişirsem, Akşama ne pişirsem derdine son! İşte günün yemek önerisi; Mişöriz (Arnavut Pilavı) tarifi 18 Aralık 2020 Cuma günü için seçtiğimiz Mişöriz (Arnavut Pilavı) nasıl yapılır? Sorunun detayları yazımızın devamında…

En güzel ve pratik yemek tariflerini görmek için bu bağlantıya tıklayınız!..  

Bugün akşama ne pişirsem; Mişöriz (Arnavut Pilavı) tarifi, malzemeleri

700 gram bütün tavuk

3 su bardağı pirinç

6 su bardağı tavuk suyu

1 yemek kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber

100 gram tereyağı

1 çay kaşığı karabiber

1,5 tatlı kaşığı tuz

Mişöriz (Arnavut Pilavı) nasıl yapılır?

Mişöriz (Arnavut Pilavı) tarifini hazırlarken öncelikle düdüklü tencereye yıkadığınız tavuğu koyun ve üstünü hafif geçecek kadar su ekledikten sonra, düdüklü tencerede tavuk pişene dek yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakın.

Tavuk pişerken kuru soğanı küp küp doğrayın ve yapışmaz tencereye aldığınız tereyağında soğanları pembeleşene dek kavurun. Ardından salçayı ve toz kırmızı biberi ekleyin, baharatları da ilave edin ve salçanın kokusu çıkana dek kavurmaya devam edin. Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri de ekledikten sonra, yaklaşık 5 dakika daha kavurun.

Bir yuvarlak fırın tepsisine kavurduğunuz soğanlı pirinçleri alın ve haşlamış olduğunuz tavuğun suyundan 6 su bardağı tavuk suyunu üstüne gezdirin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırına bu şekilde verin. Yaklaşık 10 dakika içinde suyunu çekmeye başlayacak olan pilavınız fırından alın ve üstüne kabaca doğradığınız tavuk parçalarını serptikten sonra fırının ayarını 200 dereceye çıkartın ve tavukların üstü kızarana dek 20 dakika daha bu şekilde pişirin. Fırından almadan önce eğer tavuklar kızarmış ama pilav suyunu tamamen çekmişse, sıcak tavuk suyundan bir kepçe kadar ekstradan üstlerine gezdirebilir ve sonra fırından alabilirsiniz.

Fırından aldıktan sonra, nemini korumak ve kurumasını önlemek için bir tepsi kapatın ve bu şekilde 10 dakika kadar demledikten sonra sıcak sıcak servis edin.

Afiyet olsun!..

Editör: TE Bilisim