Sanatçı Uğur Işılak yeni bir eserle dinleyenlerinin karşısına çıktı. Esere ise Orta Asya Türkleri’nin dinî-tasavvufî hayatında geniş tesirler icra eden ve “pîr-i Türkistan” diye anılan mutasavvıf-şair, Yeseviyye tarikatının kurucusu Ahmet Yesevi’nin adı verildi.

Sanatçı Işılak yeni eseri “Ahmet Yesevi” hakkında yaptığı açıklamada Türk-İslam mirasının nasıl inşa edildiğine dair önemli bir vesile olacağını vurguladı. Işılak ayrıca bin yıllık geleneği inkar etmenin büyük bir zulüm olacağını dile getirdi.

“MANEVİ ZULÜMLERİN EN BÜYÜĞÜ”

Işılak açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Dokuz asır evvel Orta Asya’dan başlayarak tüm Türk dünyasına büyük bir manevi miras bırakan Ahmet Yesevi’yi anlamak, köklerimizle daha kavi bir bağ kurup Türk Müslümanlığının nasıl bir temel üzerine inşa edildiğini idrak etmemize vesile olacaktır.

Bir toplumu ayakta tutan unsurların başında gelen maneviyat ve bilim, yarınlara daha emin ve daha vakur bir şekilde yol almamızın teminatıdır.

Kökü dışarıda olan, din maskeli örgütlere kızarak, bu topluma şekil veren bin yıllık kadim bir geleneği inkâr etmek, önünü kesmek, Türk insanına yapılacak manevi zulümlerin en büyüğüdür.

“AKŞEMSEDDİNSİZ FATİH’LE BU TARİH YAZILAMAZDI”

Bölünmez bütünlüğümüzün ve cepheden cepheye gülerek koşmamızın yegâne sebebi işte bu manevi ruhtur. Edebalisiz Osman Gazi’yle, Akşemseddinsiz Fatih’le, Yahya Efendisiz Kanuni’yle yazılmadı bu tarih ve yazılamazdı.

Bu vesileyle, nice Anadolu erenlerinin piri kabul edilen Pir-i Türkistan’ı (Ahmet Yesevi’yi) ve Anadolu’nun manevi mayası olan rehberlerimizi minnet ve rahmetle anarken, ruhlarına bağışlayacağımız Fatihalarla da gönül bağımızı pekiştirmiş olalım. Mekânları cennet, makamları âli olsun.

HEM SÖYLEDİ HEM BESTELEDİ

“Pirim Ahmet Yesevi” türküsünün söz ve müziği Uğur Işılak’a ait. Türkünün sözleri ise şu şekilde:

Türkistan’dan gelmişim

Pirim Ahmet Yesevi

Öğüdümü almışım

Pirim Ahmet Yesevi

Nur yükseldi Asya’dan

Aydınlandı dört bir yan

Selam Anadolu’dan

Pirim Ahmet Yesevi

Hâlis ise niyetler

Mübarek olur her yer

Divanında hikmetler

Pirim Ahmet Yesevi

Dergâhının eşiği

Âşıkların beşiği

Ol Nebi’nin aşığı

Pirim Ahmet Yesevi

Derviş olmaz kabadan

Hırka ile abadan

Feyzi Aslan Baba’dan

Pirim Ahmet Yesevi

Algı operasyonlarının hedefi olan Uğur Işılak: Hem sözümün hem davamın arkasındayım!

Gündem

Habere Git

Editör: TE Bilisim