ABD Sağlık Bakan Yardımcısı Brett Giroir, mutasyona uğrayan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) türünün ABD’de de olabileceğini açıkladı.

ABD Sağlık Bakan Yardımcısı Giroir, ABC televizyonunda yayımlanan Good Morning America programında, ülkedeki Kovid-19 salgınına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“ÜLKEMİZDE DE OLABİLECEĞİNDEN ŞÜPHELENİYORUZ”

İngiltere’de ortaya çıkan ve birçok ülkede tespit edilen Kovid-19 türü hakkındaki bir soruya Giroir, “Mutasyona uğramış virüsün ABD’de olduğuna dair bir kanıtımız yok ancak küresel temasları hesaba katarak, bu virüs türünün ülkemizde de olabileceğinden şüpheleniyoruz.” dedi.

Giroir, “Virüsün yeni türünün daha hızlı yayıldığına dair veriler olsa da hastalığın daha da güçlendiğine dair elimizde kanıtımız yok.” ifadesini kullandı.

Ülkedeki aşılama çalışmalarına ilişkin ise Giroir, “Aşıların işe yarayacağına ilişkin güçlü bir inancımız var.” diye konuştu.

ABD’DEKİ SON DURUM

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) verilerinin derlendiği “Worldometers”a göre, ABD’de virüs tespit edilen kişi sayısı son 24 saatte 143 bin 80 artışla 19 milyon 579 bin 987’ye çıktı.

Salgın nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı ise son 1 günde 1249 artarak 341 bin 187 oldu.

İyileşenlerin sayısı 11 milyon 496 bin 936’ya ulaşırken, ülke genelinde 246 milyondan fazla test yapıldı.

En fazla vaka Kaliforniya, en çok ölüm New York’ta

Ülkede Kaliforniya eyaleti 2 milyon 147 binden fazla vakayla ilk sırada yer alırken, bu eyaleti 1 milyon 696 bini aşkın vakayla Texas ve 1 milyon 271 binden fazla vakayla Florida izliyor.

Kovid-19’a bağlı can kayıplarında ise 37 bin 349 ile New York ilk sırada yer alıyor.

Vaka ve ölüm sayısında dünyada ilk sırada yer alan ABD’yi 10 milyon 210 binden fazla vakayla Hindistan ve 7 milyon 484 bini aşan vakayla Brezilya takip ediyor.

Türkiye’de Kovid-19 nedeniyle 257 kişi daha vefat etti! Yeni vaka sayısı 15 bin 197 oldu

Gündem

Habere Git

Virolog Dr. Tareen: Mutasyonların aşıyı etkisiz kılacağına dair endişemiz yok

Dünya

Habere Git

Alman pilottan aşı karşıtlarına ilginç mesaj: Uçuşla dev şırınga resmi çizdi

Dünya

Habere Git

Editör: TE Bilisim