Yaprak Ciğer tarifi, yapımı son derece kolay tariflerimizden biri. Bugün de hem göze hem damağa hitap edecek, birkaç malzemeden kolayca hazırlayabileceğiniz zahmetsiz ve sağlıklı bu lezzete sofralarınızda yer vermek için haberimizin detayını inceleyebilirsiniz. İşte, Bugün ne pişirsem, Akşama ne pişirsem diyenlere 17 Ağustos 2020 Pazartesi günü için Türk mutfağının tadına doyulmaz lezzetlerinden kolay yemek önerisi; Yaprak Ciğer Tarifi! Malzeme listesi ve Yaprak Ciğer nasıl yapılır sorusunun yanıtı yazımızda…

Bugün akşama ne pişirsem; Yaprak Ciğer Tarifi malzemeleri

Yaprak Ciğer Tarifi için gerekli olan malzemeler;

1 adet koyun ciğeri

3-4 yemek kaşığı kadar un

1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Ayçiçekyağı

Tuz

Yaprak Ciğer Tarifi, nasıl yapılır?

Yaprak Ciğer tarifini hazırlarken ilk önce ciğerin üzerindeki zarı ve damarları ayıklayın. Ciğerleri yarım santim kalınlığında yaprak şeklinde doğrayın. Birkaç saat tuzlu suda bekletin ve güzelce yıkayın.

Diğer yanda bir kase içerisinde un, tuz ve kırmızı toz biberi karıştırın. Ciğerleri bu karışıma bulayın ve fazla ununu silkeleyin.

Sıvıyağ veya tereyağını kızdırın. Ciğerleri ilave edip hızlıca 1 dakikadan az bir sürede kızartın.

Yiyeceğiniz zamana kadar pişen ciğerleri, ağzı kapalı olarak bir kapta bekletin. İçeride kalan buhar ciğerleri yumuşak kalmasını sağlayacaktır. Ancak bekletilmeden tüketilmesi tavsiye edilir.

Yaprak Ciğerleri servis tabağına aldıktan sonra yanına piyazlık doğranmış ve sumakla baharatlandırılmış kırmızı ince kıyılmış soğan ve kıyılmış maydanozla servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!..

En güzel ve pratik yemek tariflerini dirilispostasi.com/haberleri/yemek-tarifleri bu bağlantı üzerinden takip edebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim