Irak’ta Yüksek Yargı Meclisi, Zikar’daki gösterilerin incelenmesi için başlatılan soruşturma neticesinde birçok göstericinin ölümüyle ilgili General Celil eş-Şammari hakkında yakalama kararı verdi.

EVİ ATEŞE VERİLMİŞTİ

Ülkede 1 Ekim’den bu yana devam eden gösterilerde hayatını kaybeden protestoculara ilişkin ilk kez bir yetkili hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Göstericilerin ölümünden sorumlu tutulan Şammari’nin Divaniye vilayetindeki evi bu sabah göstericiler tarafından ateşe verildi. Irak Başbakan Adil Abdulmehdi, 28 Kasım’da Zikar’da kurulan kriz masasında yer alan General Şammari’yi görevden almıştı. Vilayetteki ölü sayısının artması üzerine Zikar Valisi Ahmed Duheyli, 29 Kasım’da yaptığı açıklamada görevinden istifa ettiğini açıklamıştı.

Irak’ın farklı illerinde işsizlik, yolsuzluk ve kamu hizmeti yetersizliği nedeniyle başlayan hükümet karşıtı gösterilerinde en az 350 kişi ölmüş binlerce kişi yaralanmıştı.

350’DEN FAZLA KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Irak’ta işsizlik, yolsuzluk ve kamu hizmeti yetersizliğini protesto etmek amacıyla 1 Ekim’de başlayan gösterilerde şu ana kadar 350’den fazla kişi hayatını kaybetti, 15 binden fazla kişi yaralandı.

Başkent Bağdat başta olmak üzere orta ve güney kesimlerdeki kentlerde devam eden gösterilerde İran’ın ülkedeki nüfuzuna yönelik tepkiler de dile getiriliyor.

Editör: TE Bilisim