İstinye Üniversitesi Rektörlüğü tarafından, İstinye Üniversitesi öğrencilerinin oyları ve Liv Hospital’ın katkıları ile bu sene 3.sü düzenlenen “#istinyeli Ödülleri” sahiplerini buldu.

16 FARKLI KATEGORİDE ÖDÜL DAĞITILDI

İstinye Üniversitesi Kongre Merkezi’nde düzenlenen törenle ödüllerin takdim edildiği etkinlik bu sene, “Pandemi Döneminde Habercilik” başlığı ile gerçekleşti. Kamuoyunu aydınlatıcı yayınları ile öne çıkan medya mensupları ve yeni medya/dijital platformlarda bilgi aktaran isimler, 16 farklı kategoride İstinye Üniversitesi öğrencileri tarafından belirlendi.

“100 YILDA BİR YAŞANABİLECEK FELAKET”

İstinye Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi. “Bilindiği gibi, insanlığın belki de 100 yılda bir yaşayabileceği küresel bir felaketin içinden, bir pandemi döneminden geçiyoruz. Tüm bu dönemde, virüsü tanıma sürecinden, aşı ve ilaç geliştirme çalışmalarına; virüsten korunma önlemlerinin doğru bir dille aktarılmasından, bilgi kirliliğinin önlenmesine kadar; yazılı, görsel ve işitsel medya ve dijital platformlarda temiz ve doğru bilgilendirme hiç kuşkusuz hayati önem taşıdı. Medya mensupları ve yeni nesil haberciler de geleneksel medya, yeni medya, dijital platformlar aracılığı ile bu hayati değerde içerikleri kamuoyu ile buluşturdu” denildi

İSTİNYE ÖĞRENCİLERİ FEDAKAR HABERCİLERİ UNUTMADI

Pandemi döneminde eğitimini uzaktan eğitim süreciyle aksatmadan sürdürürken, virüsten korunma önlemlerini hayatlarına uyarlayarak sorumlu bir öğrenci ve vatandaşlık örneği gösteren İstinye Üniversitesi öğrencilerinin; benzer bir sorumluluğu da medya mensupları ve yeni nesil habercileri ödüllendirerek gösterdiği belirtilen açıklamadra “Başka bir ifadeyle, geleneksel #İstinyeli Ödülleri bu sefer kamuoyunu bilgilendirmek için büyük bir gayret ve özveri ile çalışan haberciler için düzenlendi.” ifadelerine yer verildi.

REKTÖR KARAGÖZ’DEN ÖĞRENCİLERE TEBRİK

İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Karaöz’ün konuşmasıyla başlayan törende Prof. Dr. Karaöz, “Kamuoyunun bilime ve bilimsel düşünmenin güvenilirliğine büyük bir ihtiyaç duyduğu pandemi döneminde, İstinye Üniversitesi’nin ve akademisyenlerinin bilimsel çalışmaları yanında kamuoyunu bilgilendirme çalışmaları da yaparak salgınla mücadeleye destek verdiklerini belirtti ve benzer bir sorumluluğu İstinyeli öğrencilerin de göstermesinden duyduğu mutluluğu paylaştı. Pandemi dönemi ile beraber uzaktan eğitim sürecinde uzaktan eğitim ile eğitimlerine devam eden öğrencilerin, sorumlu bir vatandaş olarak kurallara uymalarının toplum için öneminin altını çizen Prof. Dr. Karaöz “öğrencilerimiz bu sorumluluğu bir adım öteye taşıyarak toplumu bilgilendirmek için çalışan medya mensuplarını ödüllendirdiler, kendilerini tebrik ediyorum” dedi.

BİLİM KURULU ÜŞYESİ PROF. DR. KARA DA KATILDI

Prof. Dr. Karaöz, içinde bulunduğumuz üniversite tercih döneminde sağlık alanına olan ilgiyi daha da artırdığına dikkat çekerek, doğru meslek seçiminin önemi ve öğrencilerin kendilerini tanıma ve keşfetmesi için de önerilerde bulundu.

Topluma Güven Veren Hekim Kategorisi’nde ödül alan Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara’nın da konuşma yaptığı törende, üniversite öğrencileri ve kamuoyuna koronavirüs ile ilgili son durumla ilgili bilgi verildi ve sosyal sorumluluk mesajları aktarıldı.

HER ŞEY “3M” KURALLARINA UYGUN

Maske, mesafe ve maksimum temizlik (3M) kuralına uygun bir şekilde İstinye Üniversitesi Kongre Merkezi’nde düzenlenen törene ödül sahipleri, öğrenciler ve üniversitenin akademik kadrosu da katıldı.Ödülünü almaya gelemeyen ödül sahiplerinin öğrenciler için hazırladığı videoların da barkovizyonda gösterildiği törende Toplumu Bilinçlendirme Projesi kategorisinde “Maske Tak” şarkısı ile ödül alan MFÖ grubu solistleri Mazhar Alanson ve Fuat Güner de törene katıldılar.

İşte “Pandemi Döneminde Habercilik Ödülleri” kazananları

KATEGORİLER VE KAZANANLAR

En İyi Ana Haber Programı – Fatih PORTAKAL – FOX Haber

En İyi Tartışma Programı – Ahmet HAKAN – Tarafsız Bölge / CNN Türk

En İyi Hafta İçi Sabah Haber Programı – Ahu ÖZYURT – 10’dan 12’ye / TV100

En İyi Hafta Sonu Sabah Programı – Oylum TALU – Burası Hafta Sonu / Habertürk

En İyi Bilim Programı – Fatih ALTAYLI – Teke Tek / Habertürk

En İyi Muhabir – Özay ERAD – TGRT

En İyi Köşe Yazarı – Deniz ZEYREK – Sözcü Gazetesi

En İyi Sağlık Sayfası – Didem SEYMEN – Sabah Gazetesi

En İyi Eğitim Editörü – Ceyda KARAASLAN – Sabah Gazetesi

En İyi Dijital Haber Platformu – ONEDIO

En Çok İlgi Çeken Yeni Medya Mecrası – BBC NEWS TR

Vaka Sayılarının Takip Edildiği En Güvenilir Mecra – Dr. Fahrettin KOCA – Sağlık Bakanı / Twitter

ÖZEL ÖDÜLLER

En Aktif Pandemi Muhabiri – Yeşim SERT – Anadolu Ajansı

Topluma Güven Veren Hekim – Prof. Dr. Ateş KARA

En Etkili Yeni Nesil Yayıncı – İnci ABAY CANSABUNCU / Instagram

En Etkili Yeni Nesil Yayıncı – Dr. Sertaç DOĞANAY/ Linkedin

Toplumu Bilinçlendirme Projesi – MFÖ – Maske Tak Şarkısı

Editör: TE Bilisim