Karşılaşmaya hızlı başlayan Rusya 11. dakikada Denis Cheryshev’in golü ile öne geçti. 20. dakikada ise Andrey Semenov gördüğü kartla takımını 10 kişi bıraktı. Böylece eksik kalan rakibi karşısında A Milli takımımız 3-2 kazanmayı başardı. Böyle Türkiye ilk kez gruplardan 3 puan almayı başardı. Toplamda 6 puanı bulunan milli takımın son maçta neler yapacağı merak konusu. Peki, Türkiye gruptan nasıl çıkar? İşte Türkiye puan durumu ve Avrupa Uluslar Ligi puan durumu

TÜRKİYE PUAN DURUMU VE AVRUPA ULUSLAR LİGİ PUAN DURUMU

Türkiye ile Rusya Ülker Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Müsabakayı ay-yıldızlı ekip, 3-2 kazandı.

Karşılaşmaya etkili başlayan Rusya, 11. dakikada Denis Cheryshev’in golü ile öne geçti. Rusya’da Andrey Semenov, 20. dakikada kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı. Kırmızı kartın ardından baskını arttıran ay-yıldızlı ekip, 26. dakikada Kenan Karaman ve 32. dakikada Cengiz Ünder’in kaydettiği gollerle ilk yarıyı 2-1 önde tamamladı.

Milli Takım, ikinci yarıya da golle başladı. Cenk Tosun, 52. dakikada penaltıdan farkı 2’ye çıkardı: 3-1. Rusya’da Kuzyaev’in 57. dakikada kaydettiği golle farkı 1’e indirdi: 3-2. Maçta başka gol olmadı ve ay-yıldızlı ekip sahadan 3-2 galip ayrıldı.

Türkiye bu sonuçla puanını 6’ya çıkardı. Rusya ise 8 puanda kaldı.

Milli Takım, grubun son maçında deplasmanda Macaristan’la karşılaşacak. Rusya ise Sırbistan’a konuk olacak.

B Ligi 3. Grup’ta oluşan puan durumu şöyle:

Takımlar O G B M A Y Av P

Rusya 5 2 2 1 9 7 2 8

Macaristan 5 2 2 1 5 4 1 8

Türkiye 5 1 3 1 6 6 6

Sırbistan 5 3 2 4 7 -3 3

TÜRKİYE GRUPTAN NASIL ÇIKAR?

Milli takım Macaristan’ı yenmesi halinde gruptan direk olarak çıkar. A Millerin mutlak yenmesi gerekiyor aksi taktirde turnuvaya veda eder.

Editör: TE Bilisim