Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca bir otelde düzenlenen “Yalnız Değilsiniz-Türkiye’nin En Büyük Ailesi” projesi kapsamında, Halkbank tarafından alınandizüstü bilgisayar ve tabletler, 15 Temmuz ve iç güvenlik şehitlerinin yakınlarına verildi.

Burada konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, sözlerine “Hepinizi en kalbi duygularla selamlıyor, Türkiye’nin bu en büyük ailesi içinde bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum.” diyerek başladı.

Bu toplantının ilkinin, 18 Eylül 2015’te gerçekleştirildiğini hatırlatan Erdoğan, projenin, milletçe bir arada oluşun en güzel ifadesi olduğunu belirtti.

Bakanlığın çatısı altında, şehitlerin geride bıraktığı ailelere “Yalnız değilsiniz” demeye geldiklerini kaydeden Erdoğan, salonda bulunan şehit ailelerine “Sizlerle hemhal olmaya, evlatlarımızı bağrımıza basmaya geldik. Sizler, şehitlerimizin bizlere emanetlerisiniz. Her türlü derdiniz, derdimizdir.” dedi.

Kaybedilenlerin acısını dindirmenin çok zor olduğunu ifade eden Erdoğan, “onların şehit olduğu, çok yüksek makamlara eriştiği bilinse de bu sızıyla baş etmenin hiç kolay olmadığını” söyledi.

Yaşanılanların ilahi bir boyutu bulunduğu kadar bir yandan da kendilerinin iradesine bakan boyutu olduğunu belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

“Bizlerin çabası, azmi ve iradesiyle şekillenen bir hayat yaşıyoruz. Kötülükler karşısındaki tavrımız, yaşadığımız olaylardan aldığımız dersler, iyilikleri teşvik eden eylemlerimiz, dünyamızı biçimlendiriyor. 15 Temmuz’da millet olarak çok büyük bir sınavdan geçtik. Vesayet odakları, son kozlarını darbe girişimi üzerinden oynadılar fakat çok şükür ki kaybettiler. Yüce Türk milletinin demokratik mücadelesi karşısında amaçlarına ulaşamadılar. Sezai Karakoç ne güzel demiş, geceye yenilmeyen her kişiye, ödül olarak bir sabah ve bir gündüz, bir güneş vardır.”

“Bundan sonraki mücadelemizin mihenk taşı yine eğitim olacak”

Hainliklerle dolu 15 Temmuz gecesine yenilmeyen milletin, yeni bir sabaha ve gündüze kavuştuğunu vurgulayan Emine Erdoğan, şunları kaydetti:

“Elbette arkada üzüntüler, sıkıntılar kaldı. Ama inşallah 15 Temmuz gecesi ortaya koyduğumuz millet olma dirayetini sürdürürsek, onları da aşacağız. Bu ülkeyi, bu milleti hep birlikte layık olduğu noktaya taşıyacağız. Bundan sonraki mücadelemizin mihenk taşı, yine eğitim olacaktır, insan sermayemizi güçlendirmek olacaktır. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında vefat eden şehitlerimiz ve iç güvenlik harekatında kaybettiğimiz vatan evlatlarımızın ailelerine bugün, eğitim süreçlerini destekleyen bilgisayarlar takdim edilecek. Halkbank sponsorluğunda gerçekleştirilen bu katkı, inanıyorum ki evlatlarımızı okul hayatında daha da başarılı kılacaktır, elbette amacına uygun ve dozunda kullanılmak şartıyla.”

Bilgisayarın, doğru kullanıldığında son derece iyi bir eğitim materyali olabileceğine, çocuklar ve gençlerden bu anlamda hassasiyet beklediklerine işaret eden Erdoğan, salondaki gençlere, “Hayatınız ekran başında geçmesin. Ömür bize verilmiş bir hazinedir. Onu ne kadar iyi kullanır, vaktimizi ne kadar dolu dolu geçirirsek, başarı ve mutluluğumuz da o kadar çok olur. Bu ülkenin, vatanın size ihtiyacı var. Şehitlerimize borcumuz var.” şeklinde seslendi.

Konuşmalar sonrasında Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile Halkbankası Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, çocuklara dizüstü bilgisayarlarını ve tabletlerini verdi. Ardından şehit aileleriyle hatıra fotoğrafı çekildi.

Programda, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ve AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam da hazır bulundu.

Editör: TE Bilisim