Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bahreyn Kralı Hamad Bin İsa El Halife ile telefonda görüştü.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN BAŞSAĞLIĞI 

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, vefat eden Bahreyn Başbakanı Prens Halife Bin Salman El Halife’ye Allah’tan rahmet, merhumun yakınlarına ve Bahreyn halkına başsağlığı temennisinde bulundu.

Erdoğan, Türkiye-Bahreyn ilişkilerine ivme kazandıracak hususların da ele alındığı görüşmede, Türkiye ile Körfez ülkeleri arasındaki köklü tarihi, beşeri ve kültürel bağlara dayalı münasebetlerin geliştirilmesinin, bölgede karşı karşıya bulunulan pek çok müşterek sorunun çözümüne olumlu katkıda bulunacağına inandığını belirtti.

85 YAŞINDA VEFAT ETTİ

Bahreyn Kraliyet Divanı, 49 yıl yürüttüğü göreviyle dünyanın en uzun süre başbakanlık yapan devlet adamı ünvanını taşıyan Halife bin Selman Al Halife’nin (85) öldüğünü duyurdu.

Bahreyn resmi haber ajansı BNA’ya göre, Bahreyn Kraliyet Divanı, Başbakan Halife bin Selman Al Halife’nin ABD’de tedavi gördüğü hastanede öldüğünü açıkladı.

Öte yandan, ülkede bir hafta yas ilan edildiği, bayrakların yarıya indirildiği ve hükümet dairelerinin yarından itibaren üç gün kapalı olacağı ifade edildi.

Bahreyn Kraliyet Divanı Başbakan Halife bin Selman el-Halife’nin vefat ettiğini açıkladı

Dünya

Habere Git

Editör: TE Bilisim