MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gündeme ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Bahçeli’den idam çıkışı geldi. Kadın ve çocuklara yönelik şiddetin önlenmesi için yeniden idam cezasının getirilmesini istedi:

“İDAM CEZASI CAYDIRICI OLABİLİR”

“İdam cezasının hukuk mevzuatımıza tekrar alınması iğrenç ve ilkel suçların işlenmesini caydırabilecektir. Çocukları, kadınları, masum ve mazlumları en aşağılık yöntemlerle hedef alan canilerin, katillerin, insanlık düşmanlarının fiillerine karşılık gelen cezaların adil ve orantılı tespiti milli birlik ve dayanışma şuurunun istikbali açısından zorunluluktur.”

“İDAMIN ALTERNETİFİ YOK””

MHP Genel Başkanı Bahçeli, TBMM’nin açılacağı 1 Ekim tarihini işaret ederek,  idam cezasının gündeme alınmasını istedi:

“Bebek katilleri, sapıklar, alçaklar, tecavüzcüler layık oldukları cezalara çarptırılmalıdır. Milliyetçi Hareket Partisi idam cezası meraklısı değildir. Ne var ki korku sınırını geçen suç ve suçlularla mücadelenin başarıya ulaşabilmesi maksadıyla içinden geçtiğimiz süreçte başkaca bir yol ve seçenek olmadığı da nettir, nitekim alternatifsizdir.”

“TÜRKİYE TERÖRİSTİN KARŞISINDA” 

Doğu Akdeniz’de yükselen gerilimi de gündemine alan Bahçeli şunları söyledi:

“Akdeniz ve Ege’de Yunanistan, Fransa ve bazı bölge ülkelerinin sahne alan mütecaviz emellerine muazzam bir direniş gösterilmektedir. Türkiye hakkın ve hukukun yanında, zalimin, teröristin ve müstevlinin karşısındadır.”

Editör: TE Bilisim