Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’un Eyüp ilçesinde inşa edilen Biz Cevahir Haliç Alışveriş Merkezi’nin açılış töreninde, faiz lobisine meydan okudu. Ekonomik darbe girişimine karşı da vatandaşa yine çağrı yaptı. Erdoğan, göreve geldiği günden bu yana karşı çıktığı, faiz için bankalara bir kez daha seslendi. Faizin apaçık bir sömürü aracı olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, insanlık düşmanı bu uygulamaya gerekirse tek başına direneceğini söyleyerek, şunları kaydetti:

Emperyalistlerin aracı

“Bir defa faiz meselesini çözmemiz gerekiyor. Yalnızlığımı biliyorum ama mücadelemi sürdüreceğim, kararlıyım. Çünkü faizi önemli bir sömürü aracı olarak görüyorum. Faizi emperyalist mantığın en önemli sömürü araçlarından biri olarak görüyorum ve faizi yatırımcıyı köşeye sıkıştırma aracı olarak görüyorum. Şu anda Türkiye’de en yüksek parayı kazanan reel yatırımcı değildir.

En yüksek parayı kazanan finans sektöründe olanlardır.”

Oyunları elbet bozulacak

Erdoğan, 15 Temmuz işgal girişimin püskürtülmesinin ardından üst aklın Türkiye’ye karşı ekonomik darbe planının devreye soktuğunu aktarırken, tanka boyun eğmeyen milletin bu oyunu da bozacağını aktararak, “Birileri 15 Temmuz’da tankla, topla, F-16’larla teslim alamadıkları bu ülkeye, ekonomik sabotajlarla diz çöktürmeye çalışıyor. Bu oyun da yeni değil, buna alışığız. Özellikle son 3 yıldır, ekonomik kriz kozunu farklı kılıflar altında sürekli tedavüle sokmaya çalışıyorlar. Bunun için her yolu denediler. Yıllardır koyunlarında besledikleri FETÖ gibi, PKK, YPG gibi, DAEŞ gibi terör örgütlerini, kendilerini ifşa pahasına üzerimize salmaktan çekinmediler. Gittikleri yol, yol değil. Tuttukları yol, yol değil. Onun için gidecekler, tükenecekler. İnsanımızın kanını dökerek yapamadıklarını, onun bedelini ödemekle, inşallah bu bedelle karşı karşıya kalarak ödeyecekler” diye konuştu.

Dövizleri hemen bozduralım

Üst aklın döviz kurlarını yükselterek çökertmek istediği Türkiye ekonomisinin direnmesi için milleti göreve çağıran Cumhurbaşkanı, dövizlerin bir an önce bozdurulması gerektiğine vurgu yaparak, “Niçin yastığının altında bu karşılığı olmayan parayı saklayacaksın. Gelin bu parayı milli paramıza çevirelim. Milli değerlerimize sahip çıkacağız ya dem bu dem, zaman bu zaman. Gelin şu anda dolarınızı, avronuzu TL’ye çevirin. Bizi yıkmak, bizi mahkum etmek isteyenlere karşı yastığımın altında bu para varsa, ben bunu TL’ye çevirmeliyim. Piyasayı bununla düzenlediğimiz zaman işte o çıkar şebekeleri değil o zaman ülkemiz kazanacak. O zaman millet kazanacak” ifadelerini kullandı.

Yerli parayla ticaret

Erdoğan, ayrıca dövize karşı Türk Lirası’nın değerini artırmak adına attığı bir tarihi adımı daha kamuoyuna duyurdu. Türkiye’nin en büyük ticari ortaklarından Rusya ile yerli para birimi kullanım döneminin başlayabileceğinin sinyalini veren Erdoğan, “Sayın Putin’e dedim ki: Artık alışverişimizi biz yerli parayla yapalım.

Ben sizden ne alıyorsam sana Rus rublesiyle ödemesini yapayım. Sen de benden ne alıyorsan Türk Lirası ile bana ödemini yap” şeklinde konuştu. Öte yandan Erdoğan İran ve Çin ile de yerli paralarla ticaret konusunda görüşmeler yaptığını dile getirdi.

“Babamın duruşu şeref belgem”

Erdoğan, daha sonra Bayrampaşa’da merhum babasının isminin verildiği Kaptan Ahmet Erdoğan Lisesi Eğitim Külliyesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Burada babası ile anılarını paylaşan Cumhurbaşkanı, babası Ahmet Erdoğan’ın hayatı boyunca dimdik durduğunu belirterek, şunları söyledi: “Çok disiplinli bir o kadar da merhametli bir insan olan Kaptan Erdoğan babacığım, isminin böyle bir okula verildiğini görseydi gözyaşlarının sakallarından süzüldüğünü görürdük. Babamın ömrünü dimdik yaşayarak geçirmiş olması benim en önemli şeref belgemdir. Bu mirası çocuklarıma bırakabilmekte benim en büyük hayalimdi. Kaptan Erdoğan ve oğlu Erdoğan’ın hikayesi aslında Türkiye’nin hikayesidir. Bu ülkede kimsenin imtiyazı olmadığının tüm kapıların herkese açık olduğunun ispatı işte burada.”

Editör: TE Bilisim