Vatandaşların en çok tercih ettiği marketler olan A101, BİM ve Şok marketler zincirinin kapılacağına dair iddialar zaman zaman gündem oluyor. Özellikle sosyal medya da ve küçük ölçekli internet sitelerinde BİM, A101 ve ŞOK marketlerle ilgili çeşitli iddialar ortaya atıldı. Ortaya atılan iddialara göre birçok ilde faaliyet gösteren A101, BİM ve ŞOK marketler küçük esnafa verdiği zararlar nedeniyle kapatılacak. Peki, A101, BİM ve ŞOK kapanıyor mu? A101, BİM ve ŞOK marketler nerelerde kapanacak? İşte detaylar…

A101, BİM VE ŞOK KAPANIYOR MU? A101, BİM VE ŞOK MARKETLER NERELERDE KAPANACAK?

Konuyla alakalı resmi bir açıklamama bulunmuyor. Fakat bazı haber siteleri ve yerel kaynaklar A101, BİM ve ŞOK marketlerin kapanacağı öne sürdü. Haber sitelerinden yapılan açıklamalar göre birçok bölgede faaliyet gösteren A101, Bim ve Şok marketler küçük esnafa verdiği zararlar nedeniyle kapatılacağı ve Esnafı ve Bakkalı korumak için adımlar atan Ticaret Bakanlığı “tedarik ve dağıtım kooperatifi” modelini entegre edeceği iddia edildi. BİM, A101 ve Şok market açmak için artık yüksek nüfus şartı aranacağı belirtildi.

Toptancı halleri ve uygun satış alanları Devlet tarafından tahsil edilecek. Vergi ödemeleri çok cuzzi tutularak, herkesin ödemesi sağlanacak. Kadın girişimcilere Bakkal ve market konusunda destek sağlanacak. Böylelikle Bakkal ve marketlerde piyasayla rekabet edebilecek. Fiş isteyene fiş verilecek, ürünü iade etmek isteyene iade edilecek, 1 liralık ürüne 3 lira fiyat belirtilmeyecek.

Editör: TE Bilisim