AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, TBMM Genel Kurulunda, 2017 yılı bütçe görüşmelerinin son gününde AK Parti Grubu adına yaptığı konuşmada, bütçenin kendileri için sadece teknik bir kanun olmadığını belirterek, “Bütçe bizim için emanettir, demokrasinin özüdür, bütçe hesap verilebilirlik demektir.” ifadesini kullandı.

Turan, “Kars’ta dağın başında çobanlık yapan bir vatandaşımızın da İstanbul’daki bir bankacımızın da bu bütçede hakkı vardır, emeği vardır, emaneti vardır. Bütçe yapmak bir Hükümet için büyük bir onurdur. Ancak aralıksız 15 yıl boyunca bütçe yapmak ise apayrı bir onurdur.” diye konuştu.

Turan, AK Parti’nin iktidarda olduğu 15 yılda 11 seçim yaptıklarını, bu seçimlerin hiçbirisini kaybetmediklerini ancak şımarmadıklarını bildirdi.

Bülent Turan, 2002’de 120 milyar TL olan bütçenin, bugün 650 milyar TL’ye ulaştığını ifade etti.

2002’de 79 milyar TL olan bütçe gelirlerinin, 2016 yılında 8 kat artışla 600 milyar TL’ye çıktığını aktaran Turan, “2002’de 100 TL’nin 86 TL’si faize giderken, 2017’de bu pay sadece 11 TL’ye düştü. İşte bizim bugünkü kaynağımız da budur. Bu ülke batmadı, dönemsel olarak sıkıntılar olabilir ama bütçemiz, enflasyon, faiz ve yatırım tamamen kontrolümüz altında. Yarınlar için daha iddialıyız.” değerlendirmesinde bulundu.

“Bizde 316 tane Recep Tayyip Erdoğan var”

Bülent Turan, CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici’nin konuşmasında, İnönü yerine Menderes’ten bahsetmesini beklediklerini ifade ederek, şunları söyledi:

“İlhan Kesici, ‘Tayyip Erdoğan’a – Allah gecinden versin – hak vaki olsa, Bu Anayasa değişikliğini bir tek vekil taşımaz, korumaz, kollamaz.’ dedi. Ben iddia ediyorum, Sayın Kesici, bizim partimiz sizin partiniz gibi değildir. Bizde 316 tane Recep Tayyip Erdoğan var. Millet arkamızda. Çünkü biz biliyoruz ki Menderes de Demirel de Türkeş de Erbakan da Özal da başkanlık sistemini bu ülkenin menfaati olarak ifade ettiler.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım arasındaki uyumun dünyaya örnek bir uyum olduğunu, o yüzden başkanlıktan kaynaklı bir sorunlarının bulunmadığını kaydeden Bülent Turan, “Halk isterse, başkanlık gelir.” dedi.

Editör: TE Bilisim