Selam Tevhid kumpası davasında, 20’si ağırlaştırılmış 29 kişiye müebbet hapis cezası verildi.

Kumpaslar zinciri oluşturan FETÖ, birisi başarısız olunca diğerini devreye sokuyordu. FETÖ, Selam Tevhid kumpasıyla binlerce kişi, kurum ve kuruluşu yasadışı dinledi.

CEZA YAĞDI

Davada, elebaşı Fetullah Gülen ile eski emniyet müdürlerinin aralarında bulunduğu 77 sanıkla ilgili karar verildi.

20 sanık “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını engellemeye teşebbüs” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Ceza alan isimler arasında 17-25 Aralık kumpası, MİT tırları, Taşhiye kumpası gibi davalardaki isimler yer alıyor.

9 sanığa da müebbet hapis cezası verildi.

Dönemin Cumhurbaşkanı, Başbakanları, Bakanları, gazetecileri, milletvekilleri ve kamu kurumu yöneticileri yasa dışı dinlendi, herkesin konuşmaları arşivlendi. Amaç, bu konuşmaları, yazışmaları şantaj aracı olarak kullanmaktı.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan tarafından hazırlanan 10 bin 529 sayfalık iddianamede, aralarında firari sanıklar Fetullah Gülen, Emre Uslu ile eski emniyet müdürleri Yurt Atayün, Ömer Köse ve muvazzaf subayların da bulunduğu 122 sanık yer alıyordu.

İddianamede, 122 sanığın ”Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması talep edilmişti. İddianamede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu, dönemin bazı bakanları, dönemin MİT Müsteşarı, üst düzey siyasi parti temsilcileri, gazeteciler ve kamu görevlilerinin de aralarında bulunduğu 968 kişi müşteki olarak yer aldı.

Editör: TE Bilisim