Patlıcanlı Köfteli Tepsi Kebabı tarifi, yapımı son derece kolay tariflerimizden biri. Bugün de hem göze hem damağa hitap edecek, birkaç malzemeden kolayca hazırlayabileceğiniz zahmetsiz ve sağlıklı bu lezzete sofralarınızda yer vermek için haberimizin detayını inceleyebilirsiniz. İşte, Bugün ne pişirsem, Akşama ne pişirsem diyenlere 15 Ağustos 2020 Cumartesi günü için Türk mutfağının tadına doyulmaz lezzetlerinden kolay yemek önerisi; Patlıcanlı Köfteli Tepsi Kebabı Tarifi! Malzeme listesi ve Patlıcanlı Köfteli Tepsi Kebabı nasıl yapılır sorusunun yanıtı yazımızda…

Bugün akşama ne pişirsem; Patlıcanlı Köfteli Tepsi Kebabı Tarifi malzemeleri

Patlıcanlı Köfteli Tepsi Kebabı Tarifi için gerekli olan malzemeler;

5-6 adet kemer patlıcanı

3-5 adet  domates

3-5 adet yeşil biber(köy biberi)

1 baş sarımsak

1 yemek kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı domates salçası

Yarım su bardağı su

Köftesi için ;

500 gr. kıyma (300 gr. Dana döş  – 200 gr. Kuzu kaburga tek çekim)

1 çay kaşığı tuz

Yarım çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı pulbiber

1 yemek kaşığı zeytinyağı

Patlıcanlı Köfteli Tepsi Kebabı Tarifi, nasıl yapılır?

Patlıcanlı Köfteli Tepsi Kebabı tarifini hazırlarken ilk önce derin bir kapta kıymayı, tuz, karabiber, pulbiber ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını yoğurun. 2-3 saat buzdolabında dinlendirin.

Patlıcanları 4 parmak kalınlığında kesin. Domatesleri büyüklüğüne gore 2’ye bölün veya bütün bırakın. Köfteler dinlendikten sonra,patlıcanların yarısı  kadar parçalar halinde elinizde ovuşturun. Yağlanmış fırın tepsisine patlıcan köfte, patlıcan  köfte olmak üzere sırasıyla dizin. Köfteleri patlıcanların arasında sıkışrtırarak yassılaştırın. Köfte ve patlıcanlar bitene kadar fırın tepsisine dışarıdan içeriye doğru döşeyin.

Fırın tepsisinin ortasını boş bırakın. Ve buraya da domates ve biberleri yerleştirin. 1 baş sarımsağı son kabujlarını soymadan tepsinin aralarına serpiştirin.

Salçayı yaklaşık yarım su bardağı su  ile açın üzerlerine dökün.Sosun fazla sulu olmamasına dikkat edin. Kalın bir sos olmalı…

200 derecede önceden ısıtılmış fırında, ilk yarım saat ağzı kapalı, yaklaşık yarım saat de ağzı açık olarak pişirin.

Biraz dinlendirip sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun!..

En güzel ve pratik yemek tariflerini dirilispostasi.com/haberleri/yemek-tarifleri bu bağlantı üzerinden takip edebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim