Haksızlık karşısında mısralarıyla başkaldıran, küfrün karşısında Hakk’ın ve hakikatin davasını haykıran Büyük İstiklal Şairi Mehmet Akif Er-soy, aynı zamanda toplumun yolunu aydınlatan fikirleriyle son yüzyılın düşünce dünyasında derin izler bıraktı. İdeal gençlik hayalini “Asım’ın Nesli” olarak tarih eden Mehmet Akif’in, milli ve manevi değerlerine sıkı sıkıya bağlı altın bir nesli işaret eden tefekkürü bugün hâlâ birçok entelektüel düşüncenin varmak istediği noktayı tarif eder.

Eserleriyle toplumların siyasi, tarihi, sosyolojik ve dini karakter kodlarını şerh eden Mehmet Akif’in mısraları, bugün hâlâ modern dünyanın gittikçe vahşileşen karanlık yüzüne vurulmuş en güçlü tokattır. Yedi düvelin sömürgeciliğe soyunduğu dünyada küfre karşı Anadolu insanının hak ve adalet çağırısına tercümanlık eden Büyük İstiklal Şairi Akif’i anlamak bin küsur yıllık mazisiyle Anadolu’yu ve Anadolu medeniyetini anlamakla eşdeğerdedir.

2021 İSTİKLAL MARŞI YILI OLDU

24 Aralık tarihli TBMM Genel Kurulu’nda, Meclis Başkanı Mustafa Şentop’un ilk imza sahibi olduğu önergeyle 2021 yılının “İstiklal Marşı Yılı” olmasını içeren düzenleme tüm partinin ortak onayıyla kabul edildi. 2021 yılı boyunca bütün kamu kurum ve kuruluşlarınca İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinlikleri düzenlenecek. Hepsinden önemlisi İstiklal şairimiz eserleriyle yâd edilecek.

Editör: TE Bilisim