Ceyhun Aşirov’un Özel Haberi

Savaşsız teslim olmadıklarını söyleyen Paşinyan “Son saniyeye kadar elimizden geldiğince savaştık, ancak başarılı olamadık. 30 yıla yayılan sorunu iki buçuk yılda tamamlayamadık, bu uzun vadeli sorunun suçlusu sadece biz değiliz” diye konuştu.

Ülkede genel yas konusunda değinen Paşinyan, çok sayıda kayıp asker olduğunu bildirerek onları bulduktan sonra bu konuyu gündeme getireceğini söyledi.

“Tüm kayıplar bulunduktan sonra bir günlük ulusal yas ilan edebiliriz”

Paşinyan, “Karabağ’da 2 bin 400 asker Ermeniler tarafından öldürüldü. Umarım kayıp 100 kişi arasında hayatta kalanlar vardır. ” dedi.

Ülke muhalefetinin suçlamalarına da yanıt veren Paşinyan şunları söyledi:

“Arazi devri konusunda bir anlaşma imzalamakla suçlanıyoruz. Ancak bu çevreler bizi anlaşmayı daha erken imzalamamakla suçluyor. Bu çok saçma. Başbakan olarak, olanlardan öncelikle sorumluyum ve bu anlamda sembolik olarak halk mahkemesine çıkmam gerektiğini biliyorum. Ancak halk, doğru sonuçlara varmak için olanların tüm nedenlerini bilmelidir. ”

“Anlaşma metnini değiştiremeyiz”

Paşinyan “Üçlü anlaşmanın maddelerini değiştirmek imkansızdır. Bir noktayı değiştirmek askeri durumu değiştirmek demektir. Bu konu bugün gerçek değil.’’ ifadelerini kullandı.

“Şuşa’da ihanet etmedik” 

Paşinyan sözlerine “Şuşa’da ihanet yoktu. Baskın gruplarının sızması sonucu şehirdeki Savunma hatları çöktü. Şuşa savaşsız teslim edilseydi, şehrin etrafında bulunan Ermeni cesetleri olmazdı ” diye devam etti.

Paşinyan, muhalefetten gelen istifa taleplerine de değinerek, ‘’Başbakanlıktan istifa etmem gündemde değil’’ dedi.

Ermenistan’da “kadife” devrimin sonu

Analiz-Yorum

Habere Git

Ermenistan’da sular durulmuyor: Paşinyan’a yönelik suikast ve darbe girişimi engellendi

Dünya

Habere Git

Editör: TE Bilisim