Koronavirüs nedeniyle ara verilen Türkiye’de ligler bu sezonu tamamlamak üzere. Süper Lig’in şampiyonu Başakşehir’in olmasıyla birlikte diğer takımların hangilerinin Avrupa Liglerine gideceğini merak ediyor. Süper Lig’de takımların sıralamasına göre; UEFA Avrupa Ligi’ne gidebilecek. Alanyaspor, Beşiktaş, Galatasaray, Sivasspor, Trabzonspor ve Fenerbahçe takımlarının hangisinin Avrupa’ya gidecekleri merak ediliyor. Peki, Fenerbahçe UEFA’ya gidebilecek mi? 2020 Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi’ne katılacak mı? Bu soruların yanıtı haberimizde…

Süper Lig’de sezonu şampiyon olarak tamamlayan Başakşehir, gelecek sezon Şampiyonlar Ligi gruplarında mücadele edecek. İstanbul ekibi, kura çekimine ise 4. torbadan katılacak.

Trabzonspor

Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turuna katılacak.

Bordo mavililer, cezası kaldırılır ve Sivasspor’a geçilerek sezonu 3. sırada tamamlaması halinde UEFA Avrupa Ligi’ne gidecek.

Trabzonspor, cezası kaldırılır ve Sivasspor’a geçilip Türkiye Kupası’nı kazanması halinde ise UEFA Avrupa Ligi’nde gruplara katılacak.

Trabzonspor, cezası kaldırılır, ligi ikinci sırada tamamlar ve Türkiye Kupası’nı kazanması halinde de Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turuna katılacak.

Öte yandan bordo mavililerin ikili averajda üstünlüğü olduğu için Beşiktaş’a geçilme şansı bulunmuyor.

Sivasspor

Ligde 3. sırada bulunan Sivasspor, son hafta Trabzonspor’u geçmesi halinde Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turuna kalacak.

Sivasspor ligi 3. sırada tamamlaması, Trabzonspor’un aldığı cezanın CAS’ta onanması halinde ise yine Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turuna kalacak.

Sivasspor ligi 3. sırada tamamlaması ve Trabzonspor’un cezasının CAS’tan dönmesi ve bordo mavililerin kupayı kazanması halinde UEFA Avrupa Ligi’nde gruplara kalacak

Sivasspor Beşiktaş’a geçilerek ligi 4. sırada tamamlaması, Trabzonspor’un cezasının CAS’tan dönmesi ve bordo mavililerin kupayı kazanması halinde UEFA Avrupa Ligi’nde eleme turuna gidecek.

Kırmızı beyazlılar, Beşiktaş’a geçilerek ligi 4. sırada tamamlaması, Trabzonspor’un cezasının onanması ve bordo mavililerin kupayı kazanması halinde UEFA Avrupa Ligi’nde gruplara kalacak

Beşiktaş

4. sırada yer alan Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi’nde elemelere katılacak.

Beşiktaş, sezonu 3. sırada tamamlar ve Trabzonspor’un cezası CAS’ta onanırsa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turuna katılacak.

Beşiktaş, sezonu 3. sırada tamamlar ve Trabzonspor’un cezası CAS’tan dönerse UEFA Avrupa Ligi elemelerine katılacak.

Siyah beyazlılar sezonu 3. sırada tamamlaması, Trabzonspor’un cezasının CAS’ta onanması ve bordo mavililerin kupayı kazanması halinde UEFA Avrupa Ligi’nde gruplara katılacak.

Galatasaray

Galatasaray ligi 5. sırada tamamlaması, Alanyaspor’un kupayı kazanması, Trabzonspor’un cezasının CAS’ta onanması halinde Avrupa Ligi ön elemesine katılacak.

Galatasaray ligi 5. sırada tamamlaması, Trabzonspor’un cezasının CAS’ta onanması ve bordo mavililerin kupayı kazanması halinde Avrupa Ligi ön elemesine katılacak.

Galatasaray ligi 5. sırada tamamlaması, Trabzonspor’un cezasının CAS’tan dönmesi halinde ve Alanyaspor’un kupayı kazanması halinde Avrupa’ya gidemeyecek.

Galatasaray ligi 6. sırada tamamlaması, Trabzonspor’un cezasının CAS’ta onanması ve bordo mavililerin kupayı kazanması halinde Avrupa Ligi ön elemesine katılacak.

Alanyaspor

Alanyaspor ligi 6. sırada tamamlaması, kupayı Trabzonspor’un kazanması ve bordo mavililerin cezasının CAS’ta onanması halinde Avrupa Ligi ön eleme turuna katılacak.

Alanyaspor kupayı kazandığı takdirde doğrudan Avrupa Ligi gruplarına kalacak.

Alanyaspor ligi 5. sırada tamamlaması, Trabzonspor’un cezasının CAS’tan dönmesi ve bordo mavililerin kupayı kazanması halinde Avrupa Ligi ön eleme turuna katılacak.

Fenerbahçe

Ligde 7. sırada bulunan Fenerbahçe’nin Avrupa’ya gitme şansı bulunmuyor.

Editör: TE Bilisim