TÜİK’in açıkladığı verilere göre; Türkiye genelinde konut satışları haziranda, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 209,7 artarak 190 bin 12 oldu.1 Haziran’da duyurulan ve 2 Haziran’da başvuruları açıklanan uygun faizli kamu bankaları konut kredisi kampanyası ülke genelinde konut satışlarında çok büyük oranda dönemsel artış yaşandı.

Sanayi üretimi mayıs ayında yüzde 17,4 arttı

İktisat

Habere Git

Konut kredisi faiz oranlarının düşmesi ile vatandaşlar özellikle konut başta olmak üzere; arsa, işyeri gibi yatırımlara yoğun ilgi gösterdi.

YÜZDE 209 ARTTI 

TÜİK verilerine göre haziran ayında gerçekleşen konut satışları belli oldu. Açıklanan verilere göre Türkiye genelinde konut satışları haziranda yıllık yüzde 209,7 artarak 190 bin 12 oldu.

BAKAN ALBAYRAK: HAYIRLI OLSUN 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak bugün açıklanan konut satışındaki  TÜİK verilerini değerlendirdi. Bakan Albayrak yaptığı açıklamada “Tek başına 250 alt sektörü harekete geçiren konut sektöründe kamu bankalarımızın düşük maliyetli destekleri etkisini gösterdi. Konut satışları geçen ay %209,7 artarak 190 bin 12 ile tarihinin en yüksek Haziran rakamlarına ulaştı. Ev sahibi olan vatandaşlarımıza hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim