Yerli Malı Haftası Türkiye’de 1964 yılından itibaren kutlanmaya başlanmıştır. Ülkemizde yerli üretimin ne kadar önemli olduğu ve israf düzenine karşı doğru tüketimin nasıl olduğu Yerli Malı Haftası’nda anlatılır. Çocukluğumuzdan beri çeşitli etkinliklerle düzenlenen Yerli Malı haftası maalesef koronavirüs salgını nedeniyle okullarda ve birçok etkinlikte kullanamayacak. Peki, Yerli Malı haftası ne zaman? 2020 Yerli Maşı haftası ne zaman bitiyor? İşte konuya ilişkin detaylar…

YERLİ MALI HAFTASI NE ZAMAN? 2020 YERLİ MAŞI HAFTASI NE ZAMAN BİTİYOR?

Yerli Malı Haftası adı üstünde yerli ürünlerin, Türk mallarının kıymetinin bilinmesi, sahip çıkılması ve kullanılması açısından önemli bir gündür. Her zaman hatırlanması gereken yerli malların önemi her yıl belirli haftalarda Yerli Malı Haftası olarak kutlamalarla hatırlanır. Bugün ayrıca Tutum, Yatırım ve Türk Malları haftası olarak da bilinir. Özellikle de çocuklara tutumun, yerli mallarının ve Türk ürünlerinin önemini aşılamak için okullarda bu haftada çeşitli kutlamalar ve etkinlikler yapılır. Bugün de herkes evlerinden çeşitli yiyecekler ve içecekler getirir. Yerli malları sergilenir ve çocuklara tanıtılır. Kermesler yapılır. Çocuklar hem eğlenir, hem öğrenir hem de yerler. Ayrıca bugün de çeşitli marketler, pazarlar ve gıda işletmeleri farklı kampanyalar yapar çeşitli kurumlarda kutlamalar, etkinlikler, indirimler yapılır.

1964 senesinden beri ülkemizde her yıl kutlanan Yerli Malı Haftası ya da Tutum, Yatırım ve Türk Malları haftası bu sene de her sene olduğu gibi 12 ve 18 Aralık tarihleri arasında kutlanacak.

Editör: TE Bilisim