Bugün akşama ne pişirsem?.. Hemen hemen her gün kendimize sorduğumuz ‘Akşama ne pişirsem?’ sorusu hepimizin belki de ortak noktası. Herkesin aklını kurcalayan bu sorunun bugünkü cevabı ise sizler için hazırladığımız içerikte. Farklı günlerde farklı tarifler hazırlayarak sizleri hem bu sorundan kurtaracak hem de pratik ve lezzetli tariflerle yüzünüzü güldüreceğiz. Peki bugün akşama ne pişirsem?.. İşte bugün sizin için seçtiğimiz en güzel ve pratik tavada mısır unlu, soslu çıtır tavuk tarifi!.. Hem kolay hem de oldukça doyurucu tavada mısır unlu çıtır tavuk severek tüketeceğiniz bir lezzet. İşte Bugün akşama ne pişirsem? başlıklı içeriğimizde pratik akşam yemeği önerisi: Tavada mısır unlu çıtır tavuk nasıl yapılır?Diriliş Postası‘na özel mısır unlu çıtır tavuk tarifi ve püf noktaları yazımızın içeriğinde!..

Bugün akşama ne pişirsem? İşte pratik akşam yemeği önerisi: Tavada mısır unlu çıtır tavuk nasıl yapılır?

Hem kolay hem de çok lezzetli mısır unlu çıtır tavuk tarifi, özellikle yorgun ve dar zamanlarınızda imdadınıza yetişecek. Dilerseniz tarifimizdeki mısır unlu harcı önceden hazırlayıp bir kavanoz içerisinde buzdolabında muhafaza edebilir, gerektiğinde elinizin altında bulunmasını sağlayarak işinizi daha da pratik hale getirebilirsiniz.

Tavada mısır unlu çıtır tavuk hazırlamak için gerekli malzemeler;

3 adet tavuk göğsü

Sosu için;

1 yumurta 3-4 yemek kaşığı maden suyu 1 yemek kaşığı un tuz

Harcı için;

1 çay bardağı mısır unu Yarım çay bardağı galeta unu 1 tatlı kaşığı pul biber 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı köri 1 çimdik nane, kimyon ve kekik 1 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ veya zeytinyağı

Tavada mısır unlu çıtır tavuk hazırlanışı;

Tavuk göğsünü ister kuşbaşı isterseniz uzun parçalar halinde doğrayın. 1 santimetreden daha ince doğrarsanız suyunu ve lezzetini kaybedecektir, çok inceltmemeye çalışın. 1 çay kaşığı tuzu tavuk parçalarına yedirin.

Yumurta, maden suyu, tuz ve un karışımını ayrı bir kapta iyice çırpın. harcı için hazırlanan malzemeleri de diğer bir kapta harmanlayın. İsterseniz bu harca hazır köfte harçları veya patates cipsleri ile farklı lezzetler de kazandırabilirsiniz. Tamamen tercihinize kalmış.

Tuzladığınız tavuk parçalarını önce yumurta sosuna ardından da harmanladığınız mısır unlu harca bulayarak kızgın yağa atın. Yavaşça çevirerek her yüzü piştikten sonra fazla kurumadan havlu peçete serdiğiniz bir tabağa alın.

*Dikkat edilecek nokta; eğer zeytinyağı kullanacaksanız, sade kızdırdığınızda henüz ılırken yanacak ve zeytinyağının ağır kokusu yaptığınız yemekte hissedilecektir. Bu nedenle zeytinyağına ocağı açmadan bir miktar tuz veya benzeri bir malzeme atarak veya dilerseniz kızartacağınız malzemeyi uygunsa baştan içerisine koyarak bu duruma engel olabilirsiniz.

Tavada mısır unlu, soslu, körili çıtır tavuğunuzu *birkaç dakika dinlendirdikten sonra* mevsim salatası eşliğinde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!..

Editör: TE Bilisim