2001 nitelik kodu ne anlama geliyor? 2001 nitelik kodu ÖSYM açılımı nedir? Kamu kurum ve kuruluşlarında kadrolu memur olarak çalışmak isteyen vatandaşlar tercih dönemlerinde seçmek istediği iş alanı hakkındaki detayları merak ediyor. ÖSYM tarafından yayınlanan tercih kılavuzunda adayların tercih edeceği alan nitelik kodlarının ne anlama geldiği merak konusu oldu. Peki, 2001 nitelik kodu ne anlama geliyor? 2001 nitelik kodu ÖSYM açılımı nedir? İşte detaylar…

2001 nitelik kodu ne anlama geliyor? 2001 nitelik kodu ÖSYM açılımı nedir?

KPSS’ye dayalı olarak ÖSYM tarafından yapılan yerleştirmelerde Tercih Kılavuzlarının dikkatlice okunması çok önemlidir. Kılavuzlarda tercih edilecek kadro/pozisyonlar için aranan nitelikler kod olarak belirlenmekte, bu kodların ne anlama geldiği ifade edilmekte, bu niteliklerle ilgili varsa özel durumlar ifade edilmektedir.

Yanlış bir tercihte bulunmak hem adayın kendisini hem de başka adayları mağdur etmektedir. Başvuru şartlarından birini dahi olsa taşımayan adaylar yerleştirilseler bile atanamamakta, sonraki merkezi yerleştirmeler için KPSS puanını kullanamamaktadır.

Tercih Kılavuzunda “BAŞVURMA GENEL ŞARTLARI VE DİĞER HUSUSLAR” başlığı altında memur veya sözleşmeli personel olarak atanabilmek için ilgili mevzuatta aranan genel şartlar belirtilmekte, “BAŞVURMA ÖZEL ŞARTLARI” başlığı altında genel şartları taşıyan adayların kılavuzdaki kadro ve pozisyonların karşısında yer alan başvuru şartları bölümünde aranan şartların taşıması gerektiği vurgulanmaktadır.

Son olarak “DİĞER HUSUSLAR” başlığı altında kılavuzda yer alan bazı kadro ve pozisyonlar için özel açıklamalara yer verilmektedir.

2001 nitelik kodu ÖSYM açılımı nedir?

2001 nitelik kodu Ortaöğretim kurumlarının herhangi bir alanından mezun olma şartı taşımak anlamına gelmektedir. Yani kişi kendi alanıyla ilgili olsa da olmasa da herhangi bir Ortaöğretim kurumundan mezun ise 2001 kodlu yerlere tercihte bulunabilir.

Karayolları Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri, Sosyal Güvenlik Kurumu, Belediyeler, İl Özel İdareleri gibi yerler 2001 Nitelik Kodu ile almaktadır.

Editör: TE Bilisim