KPSS 7257 nitelik kodu nedir? 7257 Nitelik kodu ne anlama geliyor? KPSS 2020 puanları açıklandı. KPSS 2020/2 tercihleri 30 Aralık ve 7 Ocak tarihleri aralığında yapılacak. Böylece memur adayları da kendilerine uygun puan ve nitelik kodlarına ilişkin araştırmalar yapmaya başladı. Devlet, kamu kurum ve kuruluşlarında görev almak isteyenler ise ÖSYM’nin sitesinde yer alan bilgilere göre tercihlerini yapıyor. Memur adayları başvuru ekranlarında bulunan nitelik kodları hakkında detaylı bilgileri araştırmaya başladı. Peki, KPSS 7257 nitelik kodu nedir? 7257 Nitelik kodu ne anlama geliyor? Detaylar haberimizde…

KPSS 7257 NİTELİK KODU NEDİR?

ÖSYM’nin internet sitesinde yer alan başvuru kılavuzuna göre 7257 nitelik kodu “seyahat ve arazide çalışmaya elverişli olmak” özelliğini haiz olmak anlamına geliyor.

7257 NİTELİK KODU NE ANLAMA GELİYOR?

Tercihlerinizi yaparken size uygun olan kadro ve pozisyonların bulunduğu tablolardaki “Aranan Nitelik Kodları” sütununda yer alan nitelik kodlarını dikkatle incelemeniz ve size uyup uymadığını belirlemeniz son derece önemlidir. Tercihler belirlenmeden önce sistemde kayıtlı mezun olunan alan/program bilgisi mezun olunan alan/program tablolarından kontrol edilmelidir.

Bir kadro veya pozisyon için mezun olunan program/alan koşulu birden fazla ise bunlardan birinin karşılanması yeterlidir. Ayrıca, yayımlanan tercih kılavuzundaki “Başvuru Genel Şartları ve Diğer Hususlar” başlıklı uyarıları mutlaka okumanız ve tercihlerinizi yaparken bu uyarıları da göz önünde tutmanız gerekir.

Mezun olduğunuz ortaöğretim/ön lisans/lisans programı tercih etmiş olduğunuz kadro/pozisyon için aranan nitelikler ile uyumlu değilse yapmış olduğunuz tercih sistem tarafından kabul edilmeyecektir. Tercihlerinizi yaparken bu durumu göz önünde bulundurunuz.

Ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyindeki kadrolara yerleştirme yapılırken ÖSYM’ce sınava girilen öğrenim düzeyi, cinsiyet, mezun olunan program/alan ile kadro ve pozisyonlar için aranan nitelikler arasındaki tutarlılık kontrol edilecek bunlardan birinde bile bir tutarsızlık tespit edildiği takdirde söz konusu tercih iptal edilecektir.

Editör: TE Bilisim