Ligue 1’in 14. haftasında Lille, Pierre Mauroy Stadı’nda Bordeaux’yu konuk etti. Milli oyuncular Burak Yılmaz ve Zeki Çelik’in ilk 11’de sahaya çıktığı mücadelede Lille, Jonathan Bamba’nın 17. dakikada attığı golle 1-0 öne geçti. Bordeaux, Toma Basic’in ağları sarsmasıyla 29. dakikada skoru 1-1’e getirdi. Lille’de Jose Fonte, 45. dakikada fileleri havalandırdı ve takımının ilk yarıyı 2-1 önde tamamlamasını sağladı.

Karşılaşmanın ikinci devresinde başka gol olmadı ve ev sahibi ekip, mücadeleden 2-1 galip ayrıldı. Lille’de Yusuf Yazıcı, 62. dakikada Jonathan David’in yerine oyuna dahil oldu. Lille, bu sonuçla puanını 29’a yaptı ve Paris Saint-Germain’in evinde Lyon’a kaybetmesi ile birlikte lider oldu. Bordeaux ise 19 puanda kaldı.

Lille’nin başarısında Türk futbolcuların attığı goller ve yaptıkları asistlerin büyük katkısı dikkatlerden kaçmıyor. Yusuf Yazıcı UEFA Avrupa Liginde iki kez hatrick yaparken, 6 gole imza attı. Ligde de 4 gol attı. Genç oyuncu aynı zamanda 2 de asist yaptı. Burak Yılmaz ise 8 gol ve 3 asistle takımının gol yükünde önemli rol oynadı.

Yönetim Erol Bulut kararını verdi! En az 4 futbolcu…SporHabere Git

Editör: TE Bilisim