KPSS Ortaöğretim tercih kılavuzunun yayınlanmasının ardından tercih heyecanı yaşayan adaylar seçecekleri alanlar hakkında araştırmalarını sıklaştırdı. Özellikle tercih kılavuzundaki aranan kriterlere göre yer alan kodların anlamları sıkça araştırılıyor. Aranan kriterlere göre tercih yapacak olan adaylar nitelik kodlarının anlamalarını merak ediyor. Bu kodlardan bir tanesi de 7368 nitelik kodu. Peki, 7368 nitelik kodu TCDD ne anlama geliyor? 7368 kpss nitelik kodu nedir?

7368 nitelik kodu TCDD ne anlama geliyor? 7368 kpss nitelik kodu nedir?

T.C. Devlet Demiryolları Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü’nün Başvurma Özel Şartları Bölümünde yer alan şartların tümüdür. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü pozisyonlarında istihdam edilecek personelin tümü, atandıkları işyerinde en az beş (5) yıl süre ile görev yapmadan yer değişikliği isteğinde bulunamayacak olup, adayların tercih yaparken bu hususu göz önünde bulundurmaları gerekmektedir.

KPSS NİTELİK KODU NEDİR?

Nitelik kodu, adayların tercih yapacağı alana/bölüme göre belirlenen ve adaylarda bulunması gereken özelliklerin belirtildiği kısa kodlardır. Bir kadro veya pozisyon için mezun olunan program/alan koşulu birden fazla ise bunlardan birinin karşılanması yeterlidir.

Editör: TE Bilisim