KPSS ortaöğretim sınavına katılan adaylar kamu kurum ve kuruluşları bünyesinde ihtiyaç duyulan memur ihtiyacını karşılayabilmek atamalar hakkında araştırmalarını sıklaştırdı. Memur açığı bulunan bazı kurumlar sadece KPSS puanına göre atamalar yapılacak. Bazı kurumlar ise tercihini yapan adayları mülakata çağıracak. Peki KPSS ortaöğretim puanı atamalarında hangi kadrolarda mülakat var? İşte mülakat yapılan KPSS lise mezunu kadroları…

KPSS ORTAÖĞRETİM PUANI ATAMALARINDA HANGİ KADROLARDA MÜLAKAT VAR? İŞTE MÜLAKAT YAPILAN KPSS LİSE MEZUNU KADROLARI

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı memur alımı tercihleri için çalışmalara başladı. Türkiye Genelinde Kamu Kurumları ve kuruluşları bünyelerindeki eksikliğe göre taleplerini bildirdi ve ilgili talepler ÖSYM’ye gönderildi. Tercih kılavuzu hazırlık aşamasına girdi ve 30 Aralık 2002 tarihi le tercihler başlayacak. Alımlar mülakatsız olarak yapılacak.

MÜLAKATSIZ ATAMA YAPILACAK

KPSS tercihleri ile kamu kurumlarına mülakatsız atamalar yapılmaktadır. Memur personel kadroları için tercih yapan adaylar, puan üstünlüğüne göre atanacaktır. Puanı yüksek olan adayların atamaları gerçekleştirilecek ve atamanın ardından adaylar herhangi bir mülakat aşamasına tabi tutulmayacak.

KPSS 2020/1 KILAVUZUNDA TABAN PUANLAR

KPSS 2020/1 tercihlerinde 2582 kişilik kadro için kılavuz yayımlanmıştı. verilere göre 3 kişilik kadro boş kaldı. taban puanlara bakacak olursak, Lise mezunu için en düşük 69, Ön Lisans için en düşük 69 ve Lisans mezunları için en düşük atama puanı 50 oldu. Bu yönde KPSS 2020/1 tercihlerinde en düşük KPSS Atama puanı 50,71012 puan ile kayıtlara geçti.

Editör: TE Bilisim