Beşiktaş’taki terör saldırısının meydana geldiği Şehitler Tepesi’nde açıklama yapan DEBK Genel Başkanı Hasan Taşkın, devletlerin bilgisi ve desteği dışında hiçbir illegal yapının büyümesi ve yaşamasının mümkün olmadığını ifade ederek, “Terör örgütlerinin arkasında da devletlerin istihbarat servislerinin gizli destekleri vardır” dedi.

Gizli servisler, açıktan yapamadıkları illegal işlerini kendi çıkarları için destekledikleri terör örgütlerine yaptırdıklarına dikkat çeken Taşkın, “Irk ve mezhep üzerinde oluşturulan bu terör yapıları esasen bağlı oldukları gizli servislere hizmet etmektedirler. DEAŞ, PKK, FETÖ bunun açık örnekleridir. Ne yazık ki tüm bu operasyonlar Müslümanlara karşı yapılmaktadır. Bu nedenle tüm Müslümanların barışın sağlanması adına birlik olmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Hasan Taşkın sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugün Suriye’de yaşanan insanlık dramının sorumlusu oradaki terör grupları kadar bu terör örgütlerini gizli servisleri üzerinden kurduran, eğiten, her türlü silahı ve desteği veren devletlerdir. Öldürülen her bebeğin ve masumun kanı bu devletlerin ellerine yüzlerine bulaşmıştır.  Beşiktaş’ta ve Kayseri’de haince ve alçakça yapılan bombalı saldırının taşeronu terör örgütü PKK’dır. Ancak yaptıran, hatta stratejik destek veren, belki de patlatılan bombayı temin eden yabancı devletlerin gizli servisleridir.

15 Temmuz alçak darbe ve işgal kalkışmasında ABD suçüstü yakalanmıştır. Mültecilere kapılarını kapatan Avrupa, iş terör örgütlerinin faaliyetlerine gelince kendi kontrolünde tutmak niyeti ile bu örgütleri himaye etmektedir.

ABD’yi de AB’yi de uyarıyoruz!. Her türlü terör lanetlenmiştir. Terörü destekleyene de bu lanet bulaşacaktır.  Terörü ve tüm destekçilerini de şiddet ve nefretle kınıyoruz. “

Türkiye’nin ayrım gözetmeksizin tüm terör unsurları ile mücadele ve seferberlik başlattığını ifade eden Taşkın, Türkiye’nin Fırat kalkanı hareketi ile terörle mücadelede dünyaya örnek olduğunu söyledi. Hasan Taşkın DEBK olarak Türk devletinin terörle mücadelesinde yanında durduklarının da altını çizerek “Dünyayı da terörle mücadelede Türkiye’nin yanında durmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Tüm şehitleri rahmet ve minnetle andıklarını ifade eden Taşkın, tüm katılımcıları da şehitler için dua okumaya davet etti.

Editör: TE Bilisim