Yeni yıl itibarıyla yeni mecra olacak Exxen’de hangi dizi ve filmlerin olacağı sabırsızlıkla bekleniyor artık. Yapımcı ve medya patronu Acun Ilıcalı’nın yeni platformu olacak Exxen’de çıkacak olan programların isimleri bir bir ortaya çıkıyor. Son olarak Gökhan Çınar’ın Katarsis programı gündem oldu. Peki, Gökhan Çınar’ın Katarsis programı Exxen’de ne zaman başlıyor? Katarsis ne demek? İşte tüm detaylar haberimizde yer alıyor…

GÖKHAN ÇINAR’IN KATARSİS PROGRAMI EXXEN’DE NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Exxen online dizi ve film platformu olarak internet kullanıcılarına sunulacak.

Acun Ilıcalı Exxen ile ilgili, “Exxen ismini Ali Taran’ın bulduğunu söyleyen Ilıcalı, yeni programı için şu ifadeleri kullanmıştı: “Bayıldım. Güzel bir platform olacak. İçerik olarak da ciddi zengin olacağını düşünüyorum. Benim hayalini kurduğum bir projem var bir sürpriz programı. Onu yapacağım. Kendime bir ekip kuruyorum bu program için.

Çok iddialı bir model programı yapacağız. Türkiye’nin en iyi modellerini seçeceğiz. Onun dışında belgesellerimiz var. Çok önemli birimlerden çok önemli destek alacağımızı düşünüyorum.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Acun Ilıcalı’dan sürpriz bir proje ile Tolga Çevik’in Arkadaşım Hoşgeldin ve Gökhan Çınar’ın Katarsis programları da Exxen’de olacak. Bunların yanı sıra fenomenler Semiraminta, Miço, Orkun Işıtmak, Reynmen ve Buğra Kazancı gibi isimler de Exxen’de özel şovlar hazırlayacaklar.

KATARSİS NE DEMEK?

Arınma olarak da bilinen katarsis, Aristoteles’in Poetica adlı yapıtından alınmış bir sözcük olup; ilgili yapıtta trajedinin seyirci üzerindeki etkisini anlatır. Ayrıca Platon’un “Devlet” adlı eserinde de zikredilen, adil ve onurlu yöneticilere atfedilen bir felsefi terimdir.

Literatürde, ruhun hem özgürlüğüne hem de tarafsızlığına kavuşturulmasını simgeleyen bir retorik olan Katarsis, özünde ruhani başkalaşmayı, hatta bunun için bazen boyut değiştirmeyi (Astral olarak) de anlatmaktadır.

Psikanalizde, bilinç dışına itilmiş duyguların yaşanıp boşalım olanağına kavuşturularak hastanın patojen duygulardan ve nevrotik belirtilerden kurtarılmasıdır.

Antik Yunan’da bir tür “ruh dönüşümü” olarak kabul edilen Katharsis, ruhun kötülüklerden arındırılması olarak benimsenmiştir. Aristo, katharsis hakkındaki düşüncesini, Poetica’da açıklarken, tiyatronun insana kendisini dışarıdan gösterdiği için arzulardan arınmasını sağladığını söylemektedir.

Editör: TE Bilisim