Pideli Köfte tarifi, yapımı oldukça kolay çok özel tariflerimizden biri. Bugün de gözleri ve damakları şenlendirecek, birkaç malzemeden kolayca hazırlayabileceğiniz zahmetsiz ve sağlıklı bu enfes lezzete sofralarınızda yer vermek için haberimizin detayını inceleyebilirsiniz. İşte, Bugün ne pişirsem, Akşama ne pişirsem diyenlere 23 Ağustos 2020 Pazar günü için Türk mutfağının tadına doyulmaz lezzetlerinden kolay yemek önerisi; Pideli Köfte Tarifi! Malzeme listesi ve Pideli Köfte nasıl yapılır sorusunun yanıtı yazımızda…

Bugün akşama ne pişirsem; Pideli Köfte Tarifi malzemeleri

Pideli Köfte Tarifi için gerekli olan malzemeler;

Pideli Köfte için gerekli Malzemeler;

1 adet tırnak pide

2 yemek kaşığı tereyağı

Köfte için Malzemeler;

Yarım kilo dana döş kıyma

1 adet rendelenmiş kuru soğan

1 su bardağı ekmek kırıntısı

Tuz

Karabiber

1 tatlı kaşığı kimyon

1 tutam kuru kekik

Salçalı Sos için gerekli Malzemeler

2 – 3 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı ev yapımı domates salçası

Yarım su bardağı su

Tuz

Karabiber

Yarım çay kaşığı köri

1 tatlı kaşığı soya sosu

Yarım çay kaşığı sarımsak tozu

Servis için gerekli Malzemeler

7-8 adet büyük çeri domates

7-8 adet sivri biber

Süzme yoğurt

Pul biber

Kuru nane

Pideli Köfte Tarifi, nasıl yapılır?

Pideli Köfte yapılışı; Köfte için olan tüm malzemeleri derin bir kapta yoğurun ve ince uzun olacak şekilde şekil verin. Harlı ateşte ısıttığınız tavada bütün köfteleri kızaerın ve bir kenara alın.

Pidenin hazırlanışı; Tırnak pideleri dikdörtgen olacak şekilde doğrayın. Ardından bir derin tavada erittiğiniz tereyağının üzerine ekleyerek hafifçe kızartın.

Sosun hazırlanışı; Bir sos tenceresinde tereyağını eritin. Salçayı ekleyin ve birkaç tur karıştırmak suretiyle kavurun. Ardından su, tuz ve karabiberi ekleyerek bir taşım kaynatıp kenara alın.

Birleştirme aşaması; Domatesleri dörde bölün. Köfteleri pişirdiğiniz izli tavada domates ve biberleri de pişirin.

Servis edeceğiniz tabağın altına önce pideleri dizin. Pidenin üzerine köfteleri yerleştirin. Köftelerin üzerine hazırladığınız sosu dökün. Domates ve biberlerle süsleyin. Servis tabağınızın kenarına süzme yoğurt da ilave ederek da servis edebilirsiniz…

Afiyet olsun!..

En güzel ve pratik yemek tariflerini dirilispostasi.com/haberleri/yemek-tarifleri bu bağlantı üzerinden takip edebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim