Karaköy’de Selanik Pasajı önünde yürüyen 2 başörtülü kız, karşı istikametten gelen “Laikçi, Kemalist, çağdaşlığın vücut bulmuş hali” bir kadın tarafından darp edildi. Pasajda bulunan bir güvenlik kamerasına yansıyan olayda kadın karşı istikamete giden başörtülü kızın başına sert bir şekilde vurdu. Genç kızın başörtüsünü çıkarmak için hamle yapan kadın, emeline ulaşamayınca başörtülü kıza vurmakla yetindi. Yumruklu saldırının ardından başörtülü kızlara hakaretler yağdırmaya başlayan kadın, içindeki bütün “Çağdaş ve laik” duyguları etrafına saçtı.

ÇAĞDAŞLIKTAN VANDALLIĞA!

Saldırıya uğrayan ve İstanbul Beşiktaş’ta bir okulda öğretmenlik yaptığı belirtilen başörtülü kız ise olayın şoku ile başörtüsünü düzeltmeye çalışırken görüntülendi. Etraftan gelip geçenlerin seyirci kaldığı menfur saldırının faili olan laikçi ve Kemalist kadının tespit edilmesi için çalışma başlatıldı.

İğrenç saldırı sosyal medyada günün en çok tepki çeken olayı oldu. Twitter kullanıcıları, videoyu paylaşırken, “Çağdaşlıktan Vandallığa mı? Gerçi kodlarınızda ‘Sizden olmayanı, sizin gibi düşünmeyeni şiddet uygulayarak hizaya getirme’ hastalığı var. imkan bulsanız asarsınız, tokat da neymiş?!” yorumlarında bulundu.

Bir diğer Twitter kullanıcısı ise yaşanan saldırıya tepki göstererek “Şu olay başörtülülere değil de başı açık şortlu bir kadına yapılmış olsaydı şu an Türkiye’de yer yerinden oynardı” yorumunu yaptı.

KOKUŞMUŞ ZİHNİYET HORTLADI!

Kemalist azgınlığın ortaya döküldüğü bir diğer görüntü ise sabah saatlerinde sosyal medyaya yansıdı. İzmitli işadamı Mehmet Avcı, sosyal medyada yayınladığı bir videoda Anıtkabir’de Recep Tayyip Erdoğan sloganı atan gençler için ağza alınmayacak hakaretler sıraladı. Söz konusu videoda “Ne kadar Atatürkçü erkek varsa Atatürkçü olmayanların anasını, karısını, kızını, bacısını…” (Yayın ilkelerimiz gereği hakaretin tamamına yer veremiyoruz) diyen Avcı hakkında yasal işlem başlatıldı. Kısa bir süre sonra sosyal medyadan topluma hakaretlere yağdıran Avcı gözaltına alındı.

Fotoğrafa “secde” ettirmişlerdi!

Aynı zihniyet, hafta başında okul avlusunda sözde 10 Kasım anma etkinliği kapsamında minicik öğrencileri M. Kemal fotoğrafı önünde adeta secde ettirmesi toplumun geniş kesimleri tarafından büyük tepkiyle karşılanmıştı. Görüntülerin sosyal medyada yayılmasının hemen ardından Milli Eğitim Bakanlığı soruşturma başlatmıştı.
Editör: TE Bilisim