Geçmiş yıllarda Haziran ayı içerisinde ödenen çay budama paraları 2020 yılında ne zaman ödenecek? Haziran ayının son günlerinde konuyla alakalı araştırmalar yoğunlaştı. Ülkemizde özellikle de Karadeniz Bölgesi’nde yer alan Rize ve çevresinde geçimini çay üretimi ve buna bağlı işlerden kazanan vatandaşların gündemindeki, ÇAYKUR budama paraları ne zaman ödenecek… 2020 çay budama paraları ödendi mi? sorusunun yanıtı haber detayında!..

ÇAYKUR budama paraları ne zaman ödenecek… 2020 çay budama paraları ödendi mi?

Karadeniz Belgesi’nde özellikle de Rize ve çevresinde geçimini çay üretimi ve buna bağlı işlerden sağlayan yüzlerce vatandaş ÇAYKUR çay budama paralarının hesaplarına aktarılacağı tarihi bekliyordu. Çay budama paraları geçmiş yıllarda haziran ayı çıkmadan vatandaşların hesabına aktarılıyordu. Haziran ayının son günleri olması hasebiyle vatandaşların konu hakkındaki araştırmaları yoğunlaştı.

2020 çay budama paraları ödemesine ilişkin ÇAYKUR’dan yapılan yazılı açıklamada, 2020 yılı budama döneminde 183 bin 912 üreticinin 74 bin 500 dekar alanda budama gerçekleştirdiği aktarıldı.

Açıklamada, toplamda 256 milyon lira olan yaş çay budama bedellerinin üreticilerin banka hesaplarına yatırıldığı ve yarından itibaren çekilebileceği kaydedildi.

ÇAYKUR üretici budama desteği sorgulama ekranı için tıklayın!

Editör: TE Bilisim