Önceki gün Milletvekilleri ile bir araya gelerek başkanlık sistemi konusunda istişarelerde bulunan Başbakan Binali Yıldırım dün de parti Genel Merkezi’nde 81 il başkanını ile buluştu. Toplantı da konuşan Başbakan Yıldırım’ın gündeminde Türkiye’yi hedef alan terör saldırıları ve CHP liderinin Kılıçdaroğlu’nun “Rejim” ezberi vardı. Başbakan Yıldırım, şanlı Türk Ordusu’nun Halep’in kalbi olan El-Bab’ın büyük bölümünü özgürleş tirdiğine dikkat çekerken, 14 askerimizi şehit eden saldırıları şöyle paylaştı: “Maalesef Fırat Kalkanı Harekatı’nda El Bab’ı ve hakim yerlerini ele geçiren silahlı kuvvetlerimizin kahraman askerlerine alçak terör örgütünün pususu ve intihar saldırısı neticesinde 14 yiğit evladımızı şehit verdik

2053’e yürüyeceğiz

Terörü bitirmenin Türkiye’nin beka meselesi olduğuna vurgu yapan Başbakan, asla geri adım atılmayacağını ve ülkeyi yolundan döndürmek isteyenlerin başarısız olacağının altını çizerek, “Türkiye artık, karanlık tezgahlar, tuzaklar kurularak teslim alınacak bir ülke değildir. Türkiye artık şer odaklarının bölebilecekleri, ayrıştırabilecekleri bir ülke de değil. Bir ve beraber oldukça, Türkiye için kalbimiz heyecanla çarptıkça, bizim hızımızı hiç kimse kesemez evelallah. Zira biz, kendimiz için değil, ülkemiz, milletimiz için bu yollara çıktık. Ülkemiz sizlerle, bu kadroyla bugünlere geldi ve bu kadroyla 2023’e taşınacak, 2053 kutlu yürüyüşüne kararlılıkla devam edecek” dedi.

Kılıçdaroğlu anlamıyor

Başbakan, ayrıca başkanlık sistemine karşı “Rejim” tartışmalarını ortaya atarak sol marjinal örgütleri hareketlendirmeye çalışan Kılıçdaroğlu’na ders verdi. Yıldırım, başkanlığın hükümet sistemi olduğunu ifade ederek, Kılıçdaroğlu’na şöyle seslendi: “Sayın Kılıçdaroğlu, Kemal Bey, Türkiye’nin rejimi belli, cumhuriyet. 1923’te bedel ödedik, İstiklal Harbi’ni kazandık, rejimimizi de değiştirdik, adını da cumhuriyet koyduk. Ne değişiyor? Rejim değişikliği tarihte kalmıştır.”

Editör: TE Bilisim