Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrası alınan yeni kararla birlikte Türkiye genelinde hafta sonları için sokağa çıkma kısıtlamasa uygulama kararı alındı. Alınan yeni kararla birlikte vatandaşlar sokağa çıkma yasağı cezasının ne kadar olduğunu merak ediyor. Belirlenen meslek dışındaki vatandaşlar ne kadar ceza yeriz sorusunu sıkça soruyor. Peki, Sokağa çıkma yasağı ne zaman biter? Sokağa çıkma yasağı cezası ne kadar? Tüm ayrıntılar haberimizde yer alıyor…

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN BİTER? SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI CEZASI NE KADAR?

Yeni koronavirüs önlemleri kapsamında hafta içi her gece 21.00’da kısıtlama başlayacak. Hafta sonu cumartesi ve pazar tüm günü kapsayacak. Yasak pazartesi 05.00’te ise sona erecek.

İçişleri Bakanlığı, valiliklere gönderdiği “Sokağa Çıkma Kısıtlamaları” konulu genelge kapsamında, yeni bir karar alınıncaya kadar hafta içi saat 21.00-05.00, hafta sonu cuma 21.00’den pazartesi 05.00’e kadar sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağını belirtti. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde yeni kararların alındığı anımsatıldı.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI CEZASI NE KADAR?

İçişleri Bakanlığının yayımladığı genelgeye göre; Türkiye’de tüm yurt genelinde hafta içi saat 21.00’den sonra, hafta sonu ise tam gün olmak üzere sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

Sokağa çıkma yasağına uymayanlara, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282’nci maddesi uyarınca 3 bin 150 TL idari para cezası kesilecek.

Sokağa çıkma yasağının uymayıp ikinci kez ceza yiyenlere ise Türk Ceza Kanunu’nun Bulaşıcı Hastalıklara ilişkin Tedbirlere Aykırı Davranma başlıklı 195. maddesinde yer alan ”Yetkili makamlarca alınan tedbirlere uymayan kişi iki aydan bir yıla hapis cezası ile cezalandırılır” hükmü uyarınca, işlem başlatılacak.

Editör: TE Bilisim