Amanoslar yapılanması da çökertilen Terör örgütü PKK’da Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Irak’ın Kuzeyi’nde kurduğu üs bölgeleri ile köşeye sıkıştırdığı terör örgütü PKK’nın üst yapılanması KCK’nın sözde eş başkanı Hülya Oran “Dar bir alana hapsediliyoruz” diyen Oran örgütün içine düştüğü çaresizliği itiraf etti.

Bir yandan Mehmetçiğin yürüttüğü kararlı operasyonlar, diğer taraftan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin Irak’ın kuzeyinde, örgüt kontrolündeki alanlarda yeniden otorite sağlamaya başlaması terör örgütü PKK’yı darboğaza sürükledi.

Son olarak Irak’ın kuzeyinde Duhok kırsalındaki Gara bölgesine de Peşmerge Özel Kuvvetleri olarak bilinen Zaravani güçlerinin yerleştirilmesi PKK’yı iyice köşeye sıkıştırdı. Diğer taraftan PKK’nın artık Kuzey Irak’ta ciddi bir tehdit haline geldiğini belirten Mesud Barzani, terör örgütüne bölgeyi terk etmeleri yönünde çağrısını yineledi, aksi halde askeri operasyona başlayacakları sinyalini verdi.

PKK’daki çaresizliği itiraf etti

Terörist elebaşlarından KCK Eş Başkanı Bese Hozat kod adlı Hülya Oran da saklandığı delikten örgüt yayınlarına yaptığı açıklamayla örgütün yaşadığı çaresizliği çarpıcı sözlerle itiraf etti.

Sabah’ın haberine göre, Terörist Hülya Oran HDP’lilere adeta ağladığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı;

“Irak’ta bize saldırıyorlar”

Irak’ta bize yönelik yoğun saldırılar var. Türk ordusu artık öyle bir şey geliştiriyor ki, yüzlerce kayıp yaşandı ve yaşanıyor. Gittikleri yerlerde de askeri üsler kuruyor, tahkim ve ilhak ediyorlar. Bu saldırılar KDP desteğiyle oluyor.

“KDP Türkiye ile çalışıyor” diye isyan etti

Gara’nın birçok bölgesine Zaravani Özel güçlerini yerleştirdiler. KDP Türk devletiyle planlı hareket ediyor. Türk askerlerinin girmediği daha iç kesimlere peşmerge özel güçleri yerleştiriliyor.

Editör: TE Bilisim