Ekranların sevilen dizisi Kurtuluş Osman’ da Şey Edebali rolü ile herkesin büyük beğenisini kaznaan Seda Yıldız’ın dizide neden yer almadığı merak konusu oldu. Dizinin sevilen karakterlerinde birisi Şey Edebali’yi canlandıran Seda Yıldız, Twitter hesabı olan Televizyon gündemi hesabından yaptığı bir paylaşımla sevenlerini üzen haberi verdi. Peki, Kuruluş Osman Şeyh Edebali neden yok? Seda Yıldız diziden ayrıldı mı? İşte konuya ilişkin detaylar haberimizde yer alıyor.

KURULUŞ OSMAN ŞEYH EDEBALİ NEDEN YOK? SEDA YILDIZ DİZİDEN AYRILDI MI?

Ekranların fenomen dizisinde şok bir ayrılık daha yaşandı. Dizide Şeyh Edebali karakterini oynayan Seda Yıldız kadrodan ayrıldı. Sosyal medyada Twitter hesabı olan Televizyon gündemi hesabından yapılan paylaşımla sevenlerini üzen haber verildi. Yapılan açıklamada, ‘#KuruluşOsman dizisinde ayrılık!!! Sevilen dizide Şeyh Edebalı karakterine hayat veren #SedaYıldız kadrodan ayrıldı. Sevenlerine duyurulur.’ ifadeleri kullanıldı.

ŞEYH EDEBALİ KİMDİR?

Şeyh Edebali 1206 yılında doğmuş ve 120 yaşına kadar yaşamıştır. 1326 yılında vefat eden Şeyh Edebali yaşamı boyunca İslami eğitim vermiş ve Osman Bey’ in yanında uzun yıllar hoca olarak bulunmuştur. Şeyh Edebali Osmanlıda İslami Edebiyatçı olarak bilinirmiş.

Yapılan araştırmalara göre Şeyh Edebali dini konularda da bilgin ve ilim sahibi olarak bilinirmiş. Osmanlı döneminde İslami konular hakkında eğitim veren Şeyh Edebali Osman Beyin padişahlığında da akıl danıştığı kişiymiş. Türkiye’ de Bilecik sınırları içinde mezarı bulunmaktadır ve bu mezar Şeyh Edebali Türbesi olarak bilinmektedir.

Kurtuluş Osman dizisinde de Osmanlı da olduğu gibi Şeyh Edebali hem Osman Bey’ in hocası hem de Osman’ın karısı Bala Hatun’ un babasıdır.

SEDA YILDIZ KİMDİR?

Kurtuluş Osman’ da Şey Edebali rolünde Seda Yıldız seyirci ile buluştu. 1962 Zonguldak doğumlu olan Seda Yıldız’ ı ekranlarda son olarak Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde görmüştük. Bu dizide Reşit rolü ile oynayan Seda Yıldız Kurtuluş Osman’ da Şeyh Edebali ile karşımızda. Mimar Sinan Üniversitesinin Devlet Konservatuvarında tiyatro okuyan Yıldız kameralarla ilk olarak Kuyucaklı Yusuf rolü ile tanışmıştır.

Editör: TE Bilisim