İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri bugün karne alacak. Yarıyıl tatiline girecek olan 18 milyon öğrenci karne heyecanı yaşayacak.

Yarıyıl tatili 20-31 Ocak arasında olacak. İkinci yarıyıl eğitim öğretim dönemi ise 3 Şubat Pazartesi olarak belirlendi. İkinci dönem ara tatili 6-10 Nisan’da gerçekleşecek. 13 Nisan’da başlayacak ikinci dönemin ikinci yarısı ise 19 Haziran Cuma tamamlanarak 11 haftalık yaz tatiline girilecek.

UZMANLAR EBEVEYNLERİ UYARIYOR

Karne heyecanı kimi öğrencilerde yerini endişeye bırakıyor. Karnesinde zayıfı olan öğrenci, ailesinden gelecek tepkilerden korkuyor. Çocuk ve Ergen Psikiyatri Uzmanı Doç. Dr. Emel Sarı Gökten, “kötü bir karne durumunda aile çocuğa yoğun olumsuz tepkiler göstermemeli, bu durumun nedenini çocukla karşılıklı konuşmalıdır.” dedi.

Canada Schools Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğretmeni Yelda Özdemir ise “Ebeveynler, çocuğa tepki göstermek yerine notlardaki düşüklüğün sebebini araştırmalı ve gelecek dönemler için konuyla ilgili ne gibi önlemler alınacağı konusunda çocukla birlikte karar vermelidir. Not düşüklüğü öğrencinin dikkat ve uyum sorunları nedeniyle olabileceği gibi aile, okul veya öğretmen ile ilgili de olabilir. Evde ve okulda sergilenen aşırı mükemmeliyetçi ve eleştirel tutumlar çocuklarda motivasyon kaybına sebep olabilir.” diyerek aileleri uyardı.

Editör: TE Bilisim