Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın en büyük projesi olan “Dindar nesil” için en önemli adımlardan birini Konya Büyükşehir Belediyesi attı.  Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Güle Oynaya Camiye Gel” projesi kapsamında her sabah namazında camileri dolduran binlerce çocukla Mevlana Meydanı’nda buluştu.Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti MKYK Üyesi ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ile on binlerce çocuk ve aileleriyle sabah namazında birlikte saf tuttu. Namazın ardından İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu’nun yaptığı duayla eller semaya açıldı ve ümmetin birlik ve beraberliği için dua edildi.

NESİLLERİN PROJESİ

Namaz sonrası Mevlana Meydanı’nı hınca hınç dolduran vatandaşlara hitap eden AK Parti MKYK Üyesi ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, “Güle Oynaya Camiye Gel” projesinin Konya’nın devam eden en büyük projesi, en büyük yatırımı olduğunu dile getirdi. Annelere ve babalara teşekkür eden Sorgun, “Bu proje nesillerin projesi. Anneler ve babalar sabahları yavrularının ellerinden tutup camilere götürdüler. Yavrularımızı hoş gören cemaate, Müftülüğümüze ve imamlarımıza da bu projede yer aldıkları için teşekkür ediyorum. Bu projenin asıl sahibi Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Camilerimizi dolduran yavrularımızdan Allah razı olsun. Bundan sonra bizlere düşen bir görev var. Bu saate kadar belediyemiz yavrularımızı camilere alıştırdı. Bundan sonra onu devam ettirmek de hocalarımızın, cemaatin ve velilerin sorumluluğudur” ifadelerini kullandı.

AMAÇ CAMİYE ALIŞTIRMAK

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, çocukların yaz günlerini şehirde bir bayrama dönüştürdüğünü kaydederek, “Şimdi çocuklarımız için ödül zamanı. Bu aslında bir teşvik. Çocuklarımız ‘40 günü doldurduk ama camiye gelmeye devam ediyoruz’ diyorlar. Asıl amaç da bu. Çocuklarımızın camiye devamını sağlamak ve camilerimizi sosyal hayatımızın merkezi yapmak.” diye konuştu. Altay, 40 gün namaza gelen 40 bin çocuğa bisiklet verileceğini duyurdu.

Editör: TE Bilisim