Sinan Aygün, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş hakkında rüşvet iddialarını gündeme getirmişti. Bir kaç gündür kamuoyunun gündemindeki isim Sinan Aygün hakkındaki bilgiler merak konusu oldu. Vatandaşlar Sinan Aygün kimdir? Sinan Aygün neden CHP’de disipline sevk edildi? sorularına cevap arıyor. Sinan Aygün ile ilgili detaylar haberimizde…

Sinan Aygün 2006’da gerçekleştirilen yönetim kurulu başkanlığı seçiminde, 161 geçerli oyun tamamını alarak 4 yıllık bir süre için daha ATO Başkanı seçildi. 12 Haziran 2011 tarihinde yapılan 2011 Türkiye genel seçimleri sonucunda CHP Ankara milletvekili seçilerek meclise girmiştir. İşte Sinan Aygün hayatı, biyografisi.

Sinan Aygün’ün Mansur Yavaş’ın rüşvet istediği iddiası sonrası İçişleri Bakanlığı müfettiş görevlendirdi. Bunun üzerine eski CHP Milletvekili Sinan Aygün hakkında, parti üyeliğinden kesin çıkarma istemiyle disiplin soruşturması açıldı.

Sinan Aygün kimdir?

10 Mart 1959 Kelkit Gümüşhane doğumludur. İş adamı ve siyasetçi olan Sinan Aygün ilk, orta ve lise öğrenimini Ankara’da tamamladı. Sinan Aygün, Gazi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü bitirmiştir. İş hayatına atılan ve inşaat sektöründe faaliyet göstermeye başlayan Aygün, müteahhitliğe başladı. Bunun yanında inşaat malzemeleri satışı da yapan Aygün, Fuat Ünal’ın ardından 1998 yılında Ankara Ticaret Odası Başkanı seçildi. Aygün, 2002’de yapılan seçimlerin ardından bu görevine devam etti. Sinan Aygün 2006’da gerçekleştirilen yönetim kurulu başkanlığı seçiminde, 161 geçerli oyun tamamını alarak 4 yıllık bir süre için daha ATO Başkanı seçildi. 12 Haziran 2011 tarihinde yapılan 2011 Türkiye genel seçimleri sonucunda CHP Ankara milletvekili seçilerek meclise girmiştir.

Editör: TE Bilisim