Hz. Mevlana’nın “İsfahan’dan çıktım, çektim besmele, hamd-ü senalar olsun geldim İsmil’e” sözleriyle bölgede Mevlana Hazretleri’nin yaşamı boyunca şifahanelere su götürdüğü o dönemden bugüne bu alandaki suyun pek çok hastalığa şifa olduğu biliniyor.

KARATAY’IN KAHVERENKLİ ŞİFALI SUYU, HANGİ HASTALIKLARA İYİ GELİYOR?

Koronavirüs salgını nedeniyle dünyanın zor bir süreçten geçtiği bu dönemde Karatay Termal Tatil Köyü, “Kovid 19 Güvenli Hizmet Belgesi” sahibi bir merkez… Şifa bulmak için tesislere gelen vatandaşların ateşleri ölçümleri titizlikle yapılıyor, odalar sık sık pandemi kurallarına göre temizleniyor ve sürece dair hiçbir ayrıntı gözden kaçırılmıyor.

Karatay Termal Tatil Köyü’nün termal suyu da mineralizasyon bakımından 3100 seviyesinde. Kahverengi özelliği de bulunan su, İstanbul Teknik Üniversitesi’nin araştırmaları sonucunda şifa kaynağı olduğu, romatizmal hastalıklar başta olmak üzere ameliyat sonrası ağrılara ve bel-boyun ağrılarına, özellikle de birçok cilt hastalığına çok iyi geldiği belirtiliyor.

‘TÜM TÜRKİYE’Yİ ŞİFA BULMAYA DAVET EDİYORUM’

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Konya’ya yeni bir cazibe kazandırmanın mutluluğu ve heyecanı içerisinde olduklarını belirtti. Başkan Hasan Kılca, “Karatay Termal Tatil Köyümüzün, bölgenin sağlık turizmine yönelik önemli bir eksikliği gidereceğine inanıyorum. Tesislerimiz; Adana, Mersin, Niğde, Aksaray ve Karaman gibi illere komşu olması dolayısıyla Konya başta olmak üzere İç Anadolu Bölgesi’nin önemli bir şifa merkezi olacak. Tesislerimizde bay ve bayanlar için ayrı ayrı havuzlarımız, spor sahaları, oyun parkları, kafeteryası ve market gibi birçok sosyal alanlarıyla adeta bir yaşam merkezi inşa ettik. Konya’mız, sağlık turizminde artık çok daha iddialı. Tüm Türkiye’yi bütün vatandaşlarımızı şifa bulmak için Konya’ya Karatay Termal Tatil Köyümüze bekliyoruz” diye konuştu.

KONYA İNANÇ TURİZMİNİN YANINDA SAĞLIK TURİZMİNİN DE MERKEZİ

Karatay Termal Tatil Köyü Operasyon Müdürü Mustafa Yıldırım ise yaptığı değerlendirmede, ‘İsfahan’dan çıktım, çektim besmele, hamd-ü sena olsun geldim İsmil’e’ beyitlerindeki gibi Karatay Termal Tatil Köyümüz, Konya’nın İsmil Mahallesi’nde yer alıyor. Bir tarım başkenti olan Konya, aynı zamanda inanç turizminin de merkezidir. Bu arada sevgi hoşgörü ve barışın dünyadaki en önemli temsilcilerinden olan Hz. Mevlana’nın da bölgemizdeki alanlardan şifalı su aldığı rivayet ediliyor. Bizler de bu şifalı suların olduğu Karatay Termal Tatil Köyümüzde vatandaşlarımıza bugün kaliteli ve üst düzey bir hizmet sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

KARATAY TERMAL TATİL KÖYÜ’NÜN RESMİ AÇILIŞINI BAKAN MURAT KURUM YAPACAK

Öte yandan, yapımı 5 Ağustos’ta tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulan Karatay Termal Tatil Köyü’nün resmi açılışı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta ile çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirilecek.

Editör: TE Bilisim