KabakKöfte tarifi, yapımı kolay tarifler listemizde yer alan tariflerden biri. Bugün hem göze hem damağa hitap edecek, birkaç malzemeden kolayca hazırlayabileceğiniz zahmetsiz ve sağlıklı bu lezzete sofralarınızda yer vermek için haberimizin detayını inceleyebilirsiniz. İşte, Bugün ne pişirsem, Akşama ne pişirsem diyenlere 11 Temmuz 2020 Cumartesi günü için kolay yemek önerisi; Kabaklı Köfte Tarifi! Malzeme listesi ve Kabaklı köfte nasıl yapılır sorusunun yanıtı metnin devamında…

Bugün akşama ne pişirsem; Kabaklı Köfte Tarifi malzemeleri

Kabaklı Köfte Tarifi için gerekli olan malzemeler;

1 adet kabak

1 adet küçük boy soğan

1 adet yumurta

1/3 demet ince kıyılmış maydanoz

3 yemek kaşığı zeytinyağı

350 gram dana kıyma

1 diş sarımsak

4 yemek kaşığı galeta unu

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı toz biber

Pişirmek için:

1 çay bardağı zeytinyağı

Kabaklı Köfte Tarifi nasıl yapılır?

Kabaklı Köfte tarifini hazırlarken öncelikle kabağı rendeleyin ve fazla suyunu süzdürün. Soğanı rendeleyip fazla suyunu sıkın. Sarımsağın kabuklarını soyun ve ezin.

Derin bir kabın içine kıymayı alın. Üzerine yumurtayı kırın. Diğer tüm malzemeleri de ekleyerek güzelce yoğurun. Ardından elinizle yuvarlak, tok köfteler hazırlayın.

Bir tavaya zeytinyağını alın, hafif kızdıktan sonra köfteleri atıp pişirin. Renkleri hafif dönünce ve içleri pişince çıkarıp bir havlu peçete üzerine alarak fazla yağını süzdürün.

Afiyet olsun!..

En güzel ve pratik yemek tariflerini dirilispostasi.com/haberleri/yemek-tarifleri bu bağlantı üzerinden takip edebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim