Yenis ezonda ekrana merhaba diyen yapımlardan biri de FOX Tv’nin Son Yaz dizisi oldu. 1 Ocak 2021 tarihi itibariyle ilk bölümü yayınlanan dizinin başrolünde Leyla ile Mecnun’dan yakinen tanıdığımız Ali Atay yer alıyor. Cuma akşamları ekrana gelmeye devam edecek olan dizinin çekildiği yerler, oyuncu kadrosu ve konusu merakla araştırılmaya başlandı. Peki, Son Yaz nerede çekiliyor? Son Yaz dizisi oyuncuları kimler, konusu nedir? Detaylar yazının devamında.

Son Yaz nerede çekiliyor? Son Yaz dizisi oyuncuları kimler, konusu nedir?

İstanbul’da başlayan FOX TV Son Yaz dizisinin çekimleri İzmir Çeşme’de devam etmektedir.

Son Yaz dizisinin 1. bölüm konusu

Cumhuriyet Savcısı Selim Kara, sekiz yıl önce tutukladığı organize çete lideri Selçuk Taşkın’dan  beklemediği bir teklif alır. Selçuk Taşkın, oğlu Akgün Gökalp Taşkın’a sahip çıkması karşılığında  tanıklık yapacaktır. Akgün Gökalp, bir deli fişek, babasının izinden yürümüş, bulaşmaması gereken insanlara bulaşmış, hayatı tehlikededir.

Selim mesleği sebebi ile ailesinden ayrı, İstanbul’da tek başına yaşamaktadır. Eşi Canan, kızı Yağmur ve oğlu Altay ise dört yıldır İzmir, Çeşme’de kendilerine babalarından ayrı bir hayat kurmuşlardır…

Selim, Selçuk Taşkın’ın oğlunu biraz da ‘zor kullanarak’ koruması altına alır ancak ailevi sorunlar sebebi ile Çeşme’ye, ailesinin yanına bu belalı delikanlı ile birlikte dönmek zorunda kalır. Selim, ne pahasına olursa olsun evliliğini kurtarmak zorundadır. Akgün Gökalp’in ise  bu zorunlu yol arkadaşlığına ‘eyvallah’ demeye hiç niyeti yoktur. Selim Kara’nın, babasını yıllar önce tutuklayan savcı olduğunu öğrendiğinde işler iyice karışacaktır.

Son Yaz Dizisinin genel konusu

İdealist Cumhuriyet Savcısı Selim Kara (Ali Atay), 8 yıl önce hapse yolladığı organize suç lideri Selçuk Taşkın’dan (Arif Pişkin) reddedemeyeceği bir teklif alır. Selçuk Taşkın, Savcı Selim Kara’nın bütün suç örgütünü çökertecek davasında, tanıklık yapmayı istemektedir. Ancak bunun için tek bir şartı vardır; oğlu Akgün Gökalp Taşkın’ı (Alperen Duymaz) Selim Kara’nın bizzat koruması…

Suç dünyası içinde büyümüş, tehlikeli ve sorunlu görünümünün ardında duygusal bir genç olan Akgün için bu kabul edilmesi güç bir durumdur.

Hayat beklemediği bir yerden daha sınar Selim’i; İzmir’de çocukları ile yaşayan eşi Canan (Funda Eryiğit) boşanmak istemektedir.

Ailesi ile işi arasında kalan Savcı Kara, baş belası olarak gördüğü Akgün’ü ailesinin yanına İzmir Çeşme’de bulunan Adalet Sitesi’ne götürmek zorunda kalır.

Selim’in beklenmeyen misafiri Akgün’ün gelişi site sakinlerinin tüm dengelerini altüst edecek; Ege’de başlayan bu rüzgâr, herkesin hayatını değiştirecek büyük bir fırtınaya dönüşecektir.

Künye

TÜR: Drama

YAPIM ŞİRKETİ: O3 MEDYA

YAPIMCI: Saner yar

YÖNETMEN: Burak Arlıel

SENARYO: Deniz Dargı, Cem Görgeç, Cenk Boğatur

OYUNCULAR: ALPEREN DUYMAZ, ALİ ATAY, FUNDA ERYİĞİT, HAFSANUR SANCAKTUTAN, EMRE KARAYEL, SİNAN TUZCU, ŞEBNEM DÖNMEZ, ARİF PİŞKİN, SEZER KOÇ, HALİL BABÜR, YASEMİN YAZICI, ERDEM ŞANLI, YUNUS NARİN, ATA NEDİM ARMAN, SARP İKİLER, CENGİZ OKUYUCU

Editör: TE Bilisim