Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Mısır’da darbeyle yönetimi ele geçiren Abdülfettah el-Sisi’ye ülkeye yaptığı resmi ziyaret sırasında devlet nişanı verdiğine dair görüntülerin Fransız kamuoyundan saklandığı ortaya çıktı.

SİSİ’YE HAÇLI DEVLET NİŞANI

Sisi, geçtiğimiz pazartesi Paris’e resmi ziyarette bulunmuştu. Bu ziyaret sırasında Sisi’ye, Fransa’yı ziyaret eden her devlet başkanına takdim edilen ülkenin en yüksek düzeyli nişanı ‘Büyük Haç’ şeklindeki ‘Legion d’honneur’ takıldı.

Ayrıca bu tören öncesinde Mısırlı cumhurbaşkanı onuruna Ellysee Sarayı’nda bir yemek verildi. Fakat Mısır Devlet Televizyonu’nda yayımlanan bu görüntülerin Fransız medyasına sunulmadığı fark edildi.

FRANSIZ KANALI GÖRÜNTÜLERİ İFŞA ETTİ

Fransız TMC kanalının görüntüleri ortaya çıkarması ve yayınlamasının ardından sosyal medyada durum büyük tepki çekti. Sisi’nin Paris’in Sosyalist Belediye Başkanı Anne Hidalgo’yu da ziyaret ettiği ve bu görüntülerin de saklandığı ortaya çıktı.

TMC kanalı ayrıca Cumhurbaşkanlığı Ajandası’nda ödül törenine ve yemeğe dair bir kayıt bulunmadığını da işaret ederken, “ülkesinde baskı politikası uygulayan bir liderin” Paris’te ağırlanmasına insan hakları savunucuları sosyal ağlarda büyük tepki gösterdi. Mısır’da düşünce suçu işledikleri gerekçesi ile 60 bin kişinin tutuklu bulunduğunun altını çizen sivil toplum kuruluşları, Emmanuel Macron’u “bir diktatörü kırmızı halı sererek karşıladı” diyerek eleştirdi.

İngiliz basını: Türkiye, Fransa için Çin ve Rusya’dan daha büyük bir tehdit

Dünya

Habere Git

Editör: TE Bilisim