Açık test uygulaması nedir, Bakan Koca açıkladı! Açık test uygulaması kimlere yapılacak? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu Toplantısının ardından basın açıklaması yaptı. Bakan Koca, konuşmasında açık test politikasına geçildiğini bildirdi. Bu kapsamda açık test politikasının uygulamasının ne olduğu merak edildi. Arama motorlarında konuya ilişkin araştırmalar yapıldı. Peki, Açık test uygulaması nedir, Bakan Koca açıkladı! Açık test uygulaması kimlere yapılacak… İşte detaylar…

AÇIK TEST UYGULAMASI NEDİR, BAKAN KOCA AÇIKLADI! AÇIK TEST UYGULAMASI KİMLERE YAPILACAK…

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Test kapasitemizin geldiği nokta ve test politikamızın revizyonu, Bilim Kurulu’nda gündem oldu. Artık açık test politikasına geçtiğimiz kabul edilebilir.” dedi.

Bakan Koca şu ifadeleri kullandı:

“Önümüzdeki günlerde kapasitemizi 200 binli rakamların üzerine çıkaracağız. Test kapasitemiz ve test politikamızın revizyonu Bilim Kurulu’nda gündem oldu. Artık açık test politikasına geçtiğimiz kabul edilebilir. Semptom göstermeyen pozitif vakaları da günlük tabloda vermeyi planlıyoruz.

Pandemi seyrini daha iyi anlayabilmek sağlık sisteminin yanıtını daha iyi kavrayabilmek, rehavete düşmemek için dikkatinizi günlük hasta ve ağır hastalarımıza odaklanmanızı tavsiye ederim. Alarm zilleri burada çalıyor. Görünen o ki hayatımızı bir süre daha disiplin altına almak zorundayız.”

Editör: TE Bilisim