AFAD, saat 09.37’de merkez üssü Elazığ olan 5,3 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Yaklaşık 10 saniye süren deprem, Adıyaman, Malatya, Diyarbakır, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Bingöl gibi illerde de hissedildi.

Vatandaşlar depreme uykuda yakalandı. Yıkımın olmadığı depremde vatandaşlar kendilerini hemen dışarı attı. Endişeye sebep olan depremde sevindirici haber mal ve can kaybının olmaması.

Uzmanlar, Elazığ’daki depremin hasara ve yıkıma neden olacağını beklemediklerini söylüyor. 24 Ocak depreminin ardından bölgede sismik aktivitenin arttığına da dikkat çekiyor.

“OLUMSUZ BİR DURUM YOK”

İlk açıklama ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan geldi. Bakan Soylu, Elazığ depremine ilişkin “Elazığ merkezde saat 09.37’de 5,3 büyüklüğünde, 15,94 km derinlikte bir deprem meydana geldi. Şu ana kadar olumsuz bir durum yok. Tüm ekiplerimiz sahada taramalarına devam ediyor. Bilgilendirmeye devam edeceğiz.” dedi.

“HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI BAŞLADI”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum hasar tespit çalışmalarının başladığını açıkladı. Bakan Kurum şu ifadeleri kullandı:

“Elazığ’da meydana gelen deprem sonrasında ekiplerimiz sahada hasar tespit çalışmalarına başladılar. Şu ana kadar olumsuz bir durumla karşılaşılmadı. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim ülkemizi bütün afetlerden korusun.”

“SAHADA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR”

Yaşanan depremin ardından Elazığ Valisi Erkaya Yırık sosyal medya hesabından “İlimizde 09.30 itibariyle meydana gelen depremde bir olumsuzluk tespiti olmamakla birlikte , ekiplerimiz sahada çalışmalarını titizlikle yürütmektedirler. Tespit halinde paylaşım yapılacaktır.” açıklamasını yaptı.

14 ARTÇI YAŞANDI

AFAD, Elazığ’daki depremin ardından enerji hatları, haberleşme, ulaştırma ve altyapı sistemlerinde hasar/kesinti meydana gelmediğini açıkladı.

AFAD ayrıca Elazığ’daki deprem sonrası büyüklükleri 1,1 ve 2,8 arasında değişen 14 artçı deprem meydana geldiğini duyurdu.

24 OCAK DEPREMİ

Merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. 24 Ocak Cuma akşam saatlerinde meydana gelen depremde, 35’i Elazığ’da, dördü Malatya’da olmak üzere en az 41 kişi hayatını kaybetti, 1.607 kişi de yaralanmıştı.

Deprem çantasına hangi malzemeler olmalı? Deprem çantası hazırlama teknikleri!

Güncel

Habere Git

Editör: TE Bilisim