Durim Abazi / İstanbul / Özel Haber

Sırbistan İçişleri Bakanlığı eski üyesi Slavko Nikiç, Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç’in kabinesinde yer alan ve Kosova Savaşı sırasında savaş suçu işleyenlerin isimlerini ortaya çıkartacağını ifade etti. Gerçeği açıklamanın nedeni, eski MUP üyesini Kosova’daki savaş sırasında ilk kez sokak soyguncusu olmakla suçlayan Vuciç’in ifadesiydi.

Nikçi’ye göre, şu anda Aleksandar Vuciç’in kabinesinde, adıyla soyadıyla tanıdığını söylediği, kendisine göre Kosova’da suç işleyenler var. Hatta Kosova’da yaptıklarına rağmen Cumhurbaşkanının neden bu insanları yakın tutmaya devam ettiğini bildiğini ifade etti.

“İSİM VE SOYİSİMLERİNİ AÇIKLAYACAĞIM”

Nikiç, “Sırp gazilerin ve gönüllülerin lideri olarak Aleksandar Vuçiç’e benim için sahip olduğu delilleri sunması için sokak soyguncusu olduğumu emrediyorum. Aksi takdirde, Kosova tarafında utanç duyduğumuz ve Kosovalı Sırpları dahil onun kabinesinde bulunanlardan, en ciddi suçları işleyen, tüm isim ve soyadlarını açıklayacağım.” dedi.

Nikiç, bu kadarla yetinmedi. Nikiç, Cumhurbaşkanı bu emre saygı göstermezse, sağcı olmaya devam eden ve Vuçiç’in arkasına saklanan bu kişilerin adlarını ve soyadlarını söyleyeceğini belirterek, “İşledikleri suçları açıklayacağım, suçlamaları ad ve soyad ile duyuracağım, Vuçiç’nin beni değil onları neden yanında tuttuğunu da ortaya çıkartacağım.” diye konuştu.

“VUÇİÇ HAİNDİR”

Birkaç gün önce, Sırp basınına verdiği röportajda Aleksandar Vuciç, Kosova’da Sırp MUP’sının eski bir üyesinin işlediği suçlardan açıkça bahsetti. Bunun sebebi, Kosova’daki çok sayıda eyleme UÇK üniformasıyla katıldığını açıkça belirten eski bir Sırp ajanı Slavko Nikiç’in ifadesiydi. Nikiç, Pink TV’deki bir program sırasında Vucic’e hain diye hitap etmişti. Slavko Nikiç ‘in yorumuna atıfta bulunan Vuciç, biri onu kim olursa olsun hain olarak nitelendirdiğinde muhalefetin mutlu olduğunu ve ardından 1999 savaşı sırasında kaydettiği belgeden Nikiç hakkında söylediklerini okuduğunu dile getirerek, şu ifadelere yer verdi:

“Bana hain demeleri devam etsinler, Kosova’daki insanlar kimin kim olduğunu biliyor.”

Editör: TE Bilisim