Yunus Emre Altuntaş / Diriliş Postası

Memur-Sen Konfederasyonu Genel Merkezi’nde düzenlenen II. Mehmet Akif İnan Ödülleri programı salgın nedeniyle video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi. Programa Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen Yönetim Kurulu üyeleri, Memur-Sen’e bağlı sendikaların Genel Başkanları, Mehmet Akif İnan Vakfı Başkanı Ahmet Özer, Mehmet Akif İnan’ın kızı Banu İnan ve kardeşi Dr. Ahmet İnan, ASBÜ Rektörü ve Akif İnan Ödülleri Jüri Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, AK Parti Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ile ödül alan isimler ve temsilcileri katıldı.

KURTULMUŞ: MEMURSEN’İN SENDİKACILIKTA MARKA OLMASI İNAN’IN DAVA ŞUURU VE İHLÂSINDAN KAYNAKLANIYOR

Programa video konferans ile katılan ve burada bir konuşma gerçekleştiren AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş vefatının 21. yıldönümünde Akif İnanı hayırla şükranla yad ederek programı tertip eden Memur-Sen ve Mehmet Akif İnan Vakfı’na teşekkür etti. Kurtulmuş, Mehmet Akif İnan adına verilen ödüllerin onun temsil ettiği idealler ve fikirlerin yaşatılması adına önemli olduğuna dikkat çekerek uzun yıllar devam etmesini temenni etti.

YALÇIN: ÇAĞA ŞAHİTLİK, ÇAĞIN HAFIZASI OLMAK DEMEKTİR

Katılımcılara hitap eden Memursen Genel Başkanı Ali Yalçın ise bu sene ikincisi düzenlenen programdan ötürü tüm katılımcılara teşekkürlerini ileterek, ebediyete irtihal etmiş tüm erdemli yolcuları rahmetle andıklarını ifade etti. Ali Yalçın konuşmasında “Biz, sendikamızın, konfederasyonumuzun kurucusu, şair, mütefekkir, iman ve aksiyon adamı Mehmet Akif İnan ağabeyimizin tanımıyla ‘köklerini medeniyetimizde olan soylu mücadelemizi, adil şahitlik çerçevesinde geleceğe taşımak için’ var gücümüzle çalışıyoruz. Biz, tam da bu noktada, öncülerle gelecek arasında bir köprü vazifesi gördüğümüzün bilincindeyiz. Çağa şahitlik, çağın hafızası olmak demektir. Öncülerimizin vasiyetine de uyarak, asla hırsa kapılmadan ama sorumluluklarımızla yani kulluğumuzla şekillenmiş azmimizi hep diri tutup, insan ve insanın en saf eylemi olan emek mücadelesini en güçlü şekilde sürdürüyor, bu soylu eylemimizi de adil hafızaya naklediyoruz. Bize kök fikirlerimizi hatırlatan, anlatan ve hatta dikte eden Mehmet Akif İnan gibi öncülerimize dönük çalışmaları daha da artırmalıyız. Biz, uzun zamandır böylesine derin bir strateji üzerine çalışıyoruz. Bir taraftan hafıza aktarımı için, Mehmet Akif İnan’a ilişkin güçlü bir külliyat oluşturduk diğer taraftan yerelden evrensele eylemimizi geliştirdik. Bununla birlikte Mehmet İnan Akif İnan vakfını kurduk. Bugün 2’incisini düzenlediğimiz Mehmet Akif İnan Ödülleri bizim büyük hamlemizin, yani hafıza aktarımı, şuurla ayağa kalkma hamlemizin en önemli ayaklarından biri. Bize bu noktada her zemin ve şartta destek veren, bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan başta sayın bakanımız olmak üzere bütün dostlarımıza teşekkür ederim”.

DOĞAN: AKİF İNAN, GÜÇLÜ BİR SİVİL TOPLUMUN TEMELİNİ ATTI

Kültür Sanat Ödülü’ne layık görülen Yazar D. Mehmet Doğan, yaptığı konuşmasında Mehmet Akif “İnan, öğretmen ama en önemlisi bir dava ve cemiyet adamı. Aslında ilk saydığımız kimlikleri son saydığımız cemiyet adamlığı ile anlam buluyor. Akif İnan tüm bu kimlikleriyle güçlü bir sivil toplumun temelini attı. Memur-Sen’in kurulması ve hayata geçmesi önemli bir hadisedir. Bilinen ve tanınan bir dava adamı tarafından kurulmuştur bu yüzden bir fikri temeller üzerine inşa edilmiştir” şeklinde konuştu.

BAYRAKTAR: MEMURSEN VE MEHMET AKİF İNAN VAKFI AİLESİNE MÜTEŞEKKİRİM

Başarı ödülünü Özdemir Bayraktar adına alan Selçuk Bayraktar, Milli teknoloji hamlesine ilişkin bilgiler verdi. Bayraktar, babası Özdemir Bayraktar’ın yıllardır çalışmalarını sürdürdüğünü ve hala fabrikada işinin başında konakladığını ifade etti. Bayraktar, tüm Memur-Sen ve Mehmet Akif İnan Vakfı ailesine teşekkürlerini iletti.

SALAH: KUDÜS ŞAİRİ HATIRASINA VERİLEN BİR ÖDÜLÜ ALMAK BİZİM İÇİN BİR ONUR VESİLESİDİR

Uluslararası Değer Ödülü’ne layık görülen Raid Salah işgalci İsrail güçlerinin hapishanelerinde tutuklu bulunduğu için onun adına programa katılan Asem Khatip, Kudüs şairi Mehmet Akif İnan’ın hatırasına verilen ödül için teşekkür etti. Akif İnan’ın Kudüs davasını şiirlerine yansıtmış olmasının Türk ve Filistin halkları arasındaki kardeşliğin de bir göstergesi olduğuna işaret ederek onun adının yaşatılıyor olmasından dolayı memnuniyet duyduğunu belirtti.

KUTAN: İNAN, HAYATINI HAKKIN HÂKİM KILINMASINA ADADI

Üstün Hizmet Ödülü’ne layık görülen M. Recai Kutan ise yaptığı teşekkür konuşmasında Mehmet Akif İnan adına verilen bir ödüle layık görülmekten dolayı onur duyduğunu belirterek jüriye teşekkür etti. Kutan, Akif İnan’ın nevi şahsına münhasır bir şahsiyet olduğunu ifade ederek Akif İnan’ın hayatını, hakkın hâkim kılınmasına adadığını ifade etti.

Editör: TE Bilisim